REPORTÁŽ: Raši požaduje o nové vypísanie niektorých výberových konaní

NETKY.SK • 21 Apríl 2020, 16:51 • 2 min
REPORTÁŽ: Raši požaduje o nové vypísanie niektorých výberových konaní

BRATISLAVA - Výberové konania na členov a predsedu predstavenstva Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) a predsedu predstavenstva Nemocnice Poprad boli netransparentné. Na tlačovom brífingu to uviedol podpredseda Smeru-SD a poslanec parlamentu Richard Raši.

slovakia

left justify in out

 

Pochybné dátumy konaní? 

Ako konštatoval, výberové konania do predstavenstva VšZP boli zverejnené 6. apríla, uzávierka bola 14. apríla. Z týchto dní boli iba štyri pracovné, počas dvoch z nich platili obmedzenia počas veľkonočných sviatkov. Výberové konanie na predsedu predstavenstva akciovej spoločnosti nemocnica Poprad bolo vyhlásené 8. apríla, ukončené bolo 16. apríla. Na zdravotníckom výbore Raši vyzval ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, aby výberové konania zrušil a aby ich nanovo vypísal.

 

Postup podľa Rašiho 
Raši taktiež chce, aby Krajčí kandidátov pozval na zdravotnícky výbor a komisia vzala do úvahy odporúčania výboru. následne sa má uskutočniť transparentné výberové konanie, aby mali kandidáti na vybavenie všetkých dokumentov a prípravu projektu aspoň 15 dní, a aby dátum nebol počas sviatkov.

 

img

 

Problém s "pendlermi"

Raši tiež vyzval ministra zdravotníctva, aby sa na vláde presadilo zrušenie povinnosti pre pendlerov predložiť potvrdenie o vyšetrení na Covid-19. "Pretože množstvo pendlerov je tak veľké, že sa to v súčasnosti pri odberových miestach v Bratislave nedá fyzicky stihnúť. Nemôžu tiež predložiť potvrdenie o tom, že nemajú Covid-19, ktoré by si urobili v Rakúsku alebo Maďarsku," uzavrel.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies