REPORTÁŽ: Prezidentka: DSS je stále potrebné venovať zvýšenú pozornosť

NETKY.SK • 27 Apríl 2020, 16:20 • 2 min
REPORTÁŽ: Prezidentka: DSS je stále potrebné venovať zvýšenú pozornosť

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) v pondelok po stretnutí z prezidentkou Zuzanou Čaputovou a ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny Milanom Krajniakom (Sme rodina) uistil Asociáciu nemocníc Slovenska (ANS) a poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti, že tento rok budú mať garantovaných 100 percent platieb na úrovni z minulého roka.

slovakia

left justify in out

 

Zvýšená pozornosť DSS

Aj napriek dobrému vývoju so šírením nového koronavírusu na Slovensku je stále dôležité venovať zvýšenú pozornosť domovom sociálnych služieb (DSS).

 

Upozornila na to prezidentka SR Zuzana Čaputová po stretnutí s ministrom práce Milanom Krajniakom (Sme rodina) a ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím (OĽaNO). Diskutovali spolu o vybavení týchto zariadení ochrannými prostriedkami a personálom, či o problémoch s testovaním. Krajčí avizoval, že práve od pondelka Slovensko spúšťa masívne testovanie pracovníkov aj klientov DSS.

 

Zdravotná starostlivosť nesmie skolabovať

"Pokiaľ by aj zdalo, že budú tlačení zo strany (zdravotných) poisťovní, že tieto peniaze im nebudú chcieť dať, že štát sa určite postará o to, aby ústavná zdravotná starostlivosť na Slovensku neskolabovala," zdôraznil.

 

Krajčí tiež komentoval, že minister financií Eduard Heger (OĽaNO), ho uistil že všetci zdravotníci na Slovensku sa nemusia obávať a dostanú dostatok financií. Tlaky podľa jeho slov prichádzajú najmä z Asociácie zdravotných poisťovní SR, ktoré podľa slov šéfa rezortu zdravotníctva avizujú, že začnú tlačiť na poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, že s nimi nebudú podpisovať zmluvy. "Štát nedovolí, aby došlo k nejakým nevýhodným zmluvám," doplnil. 

 

Rokovania podľa Krajčího budú naďalej pokračovať. "Situácia teraz ešte vôbec nie je kritická a aj samotné poisťovne majú dostatok financií do konca mája a možno aj ďalej," dodal minister s tým, že je tu dostatok času na to, aby sa zozbierali dáta a urobila sa kvalitná analýza vypovedajúca, koľko finančných prostriedkov bude potrebných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies