REPORTÁŽ: Prezidentka Čaputová vymenovala nových sudcov

NETKY.SK • 10 Jún 2020, 13:28 • 2 min
REPORTÁŽ: Prezidentka Čaputová vymenovala nových sudcov

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová v stredu vymenovala 19 nových sudcov bez časového obmedzenia. Sudcom pripomenula, že budú pôsobiť v prvej línii úsilia o prinavrátenie dôvery v spravodlivosť.

slovakia

left justify in out

 

"Verím tomu, že svoju funkciu budete vykonávať nezávisle, vysoko odborne a mravne čisto. Že budete schopní odolávať nielen vonkajším tlakom, ale aj prípadným tlakom vnútorného prostredia," apelovala prezidentka na sudcov v príhovore.

 

Sudcovia sú podľa prezidentky tí, ktorí môžu Slovenskej republike veľmi pomôcť, aby bola naozaj demokratickým a právnym štátom. "Na rozdiel od verejných činiteľov, ktorí prichádzajú a odchádzajú v závislosti od výsledku volieb, vy môžete trvalo, nestranne a nezávisle chrániť kontinuitu vlády zákona a rešpektovania práva," vyhlásila.

 

img

Vľavo Kristína Güner(Okresný súd Pezinok), ktorá si prevzala menovací dekrét od prezidentky SR Zuzany Čaputovej.

 

Noví sudcovia aj s pridelením podľa okresného súdu

Novovymenovanými sudcami sú Pavol Barabas, hosťujúci sudca pre obvod Krajského súdu v Košiciach, Radovan Beňo s pridelením na Okresný súd Žiar nad Hronom, Lucia Dlugolinská s pridelením na Okresný súd Malacky, Kristína Güner s pridelením na Okresný súd Pezinok, Marta Hirešová s pridelením na Okresný súd Bratislava I, Lukáš Ilenin s pridelením na Okresný súd Bratislava I, Veronika Ileninová s pridelením na Okresný súd Bratislava I, Dana Jelinková Dudzíková s pridelením na Okresný súd Bratislava I, Miroslav Juričko s pridelením na Okresný súd Spišská Nová Ves, Ildikó Kohoutová s pridelením na Okresný súd Bratislava I, Mária Košťálová hosťujúca sudkyňa pre obvod Krajského súdu v Trnave, Barbora Kovaliková s pridelením na Okresný súd Vranov nad Topľou, Miroslava Körtvélyová s pridelením na Okresný súd Michalovce, Peter Lengyel s pridelením na Okresný súd Trebišov, Martina Mésarošová s pridelením na Okresný súd Bratislava III, Jakub Obert s pridelením na Okresný súd Bratislava II, Zuzana Ondko s pridelením na Okresný súd Košice I, Slavomír Podhorský s pridelením na Okresný súd Rožňava a Michal Repkovský s pridelením na Okresný súd Žilina.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona