REPORTÁŽ Premiéru novej Evitovky V lete ti poviem, ako sa mám, si nenechali ujsť Koleník, Tásler a ani Netky!

NETKY.SK • 19 Február 2022, 18:00 • 2 min
REPORTÁŽ Premiéru novej Evitovky V lete ti poviem, ako sa mám, si nenechali ujsť Koleník, Tásler a ani Netky!

Fanúšikovia Evitoviek sa konečne dočkali! Do kín prišiel očakávaný film V lete ti poviem, ako sa mám. V adaptácii knižného bestselleru spisovateľky Evity Twardzik hviezdia Marián Miezga, Dominika Morávková, Ján Koleník, Tereza Kostková, Ondřej Sokol či Martin Hofmann. Pozrite si reportáž Netiek zo slávnostnej premiéry! Dozviete sa, ako tvoril Miro Tásler hudbu k filmu, že Ján Koleník robí vo filme ľuďom zle a či je Marián Miezga pod papučou!

slovakia

left justify in out

 

 

Komédia, v ktorej sa nájdeme všetci – tak označujú snímku tvorcovia, ktorých talent už preniesol do filmovej podoby dve Evitine knižné predlohy. V roku 2017 si srdcia diváčok i divákov získala komédia Všetko alebo nič, na ktorej úspech v roku 2019 nadviazal film Príliš osobná známosť. Teraz prichádza film V lete ti poviem, ako sa mám, ktorý počas prvého dňa premietania videlo neuveriteľných 8 067 divákov. Autorka knižnej predlohy, scenára a kreatívna producentka filmu Evita Twardzik vložila do príbehu množstvo svojich reálnych skúseností a inšpirovala sa aj najbližšími priateľmi. Preto je jej film mimoriadne blízky.

 

„Mám tam rada každé slovo, každú scénu. Vo filme sa nájde každý, situácie sú reálne momenty všedných dní a láska už nie je o tom, kto kedy zavolá a napíše esemesku. Má iné základy. Naše postavy stoja nohami na zemi, vedia, čo je život, ale stále chcú od neho najviac, ako sa dá. Verím tomu, že energia z plátna sa prenesie na vás a potom na všetkých vašich známych, ktorých pošlete do kina,“ neskrýva radosť Evita.

 

img

 

Snímka V lete ti poviem, ako sa mám rozpráva príbeh partie dlhoročných kamarátov, ich spletitých vzťahov a tajomstiev. Jedného z nich si zahral Marián Miezga.

„Hrám Martina, manžela Ivany, ktorá mu linkuje celý život a vlastne aj ich kamarátom. Do istého času to zvládate, ale potom si poviete, že stačí a nasleduje rozvod. Dalo by sa povedať, že Martin je pod papučou, čo ja v žiadnom prípade nie som, to by som v živote nedovolil, hovorí s úsmevom.

 

img

 

Postavu Broni stvárnila talentovaná Dominika Morávková, ktorá sa okrem herectva, venuje aj spevu a moderovaniu.

„Vo filme som si zahrala so svojím synom Damiánkom a je to pre nás spomienka na celý život. Ale do podobných nakrúcaní sa veľmi nehrnieme, pretože je to veľmi náročné. Je to stres, či sa dieťa bude cítiť dobre. Predsa len som jeho mama, ale musím aj pracovať. Ale bola to dobrá skúsenosť a praktická vec, pretože sme boli viac spolu,“ prezradila.  

 

img

 

Film vznikal v extrémne náročných podmienkach, plných obmedzení a neistoty. Tvorcovia sa však nezľakli a pripravili na naše pomery naozaj výpravné dielo.

„V komédii sa na našla aj vážnejšia postava a ja som sa potešil tomuto typu úlohy, pretože za uplynulé roky som v seriáloch alebo vo filmoch nestvárňoval charakter, ktorý by ľuďom prekážal. Takže ja v tom filme robím zle a baví ma to. Evita bola na pľaci a do scenára zasahovala. Dokonca mne ešte dopísali jednu scénu na konci filmu. Bolo to veľmi kreatívne,“ povedal populárny herec Ján Koleník.

 

img

 

Okrem slovenských a českých hercov stavil tentoraztvorivý tím aj na tri herecké hviezdy z Rumunska – Andreeu Vasile a Danu Rogoz, spolu s ich kolegom Pavlom Bartosom. Pri nakrúcaní tak občas vznikal jazykový chaos. 

 

„Na pľaci sme hovorili piatimi jazykmi – po slovensky, česky, anglicky, francúzsky a po rumunsky. Vznikali skomoleniny slovenčiny a rumunčiny, keďže traja hlavní hrdinovia sú z tejto krajiny. Bola som nesmierne fascinovaná tým, že rumunské herečky sa veľmi rýchlo chytali na náš jazyk. Vedeli ho nielen foneticky dobre napodobniť, ale skutočne po krátkom čase rozumeli režijné pokyny v slovenčine,“ smeje sa producentka Oľga Núñezová.

 

Mohlo by vás zaujímať: Poznáme nominácie na ceny Slnko v sieti

 

Snímku prišli na slávnostnú premiéru uviesť aj režisérka Marta Ferencová, producentka Oľga Núñezová, kameraman Mário Ondriš, kostýmová výtvarníčka Danica Raytchev, maskérka Soňa Kubeníková a autor hudby k filmu Miro Tásler. Trailer filmu V lete ti poviem, ako sa mám si pozrite tu:

 

 
 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies