REPORTÁŽ: Premiér bude zrejme čeliť ďalšiemu odvolaniu

NETKY.SK • 30 Október 2019, 20:03 • 2 min
REPORTÁŽ: Premiér bude zrejme čeliť ďalšiemu odvolaniu

BRATISLAVA - Premiér Peter Pellegrini (Smer- SD) má zabezpečiť odchod podpredsedu Národnej rady SR Martina Glváča z funkcie. Čas má do 7. novembra. Ak to nevybaví, opozícia iniciuje mimoriadne rokovanie, na ktorom mieni odvolávať predsedu vlády.

slovakia

left justify in out

Výzvu Pellegrinimu adresovali opoziční politici na čele s Igorom Matovičom (OĽaNO) a Richardom Sulíkom (SaS). Reagovali tak na čítanie komunikácie z Threemy medzi Martinom Glváčom a obžalovaným z vraždy Jána Kuciaka Marianom K.

 

"Vyzývame Petra Pellegriniho, aby konal," povedal Matovič s tým, že má premiér zabezpečiť, aby Glváč odišiel z vedenia NR SR. V prípade, že tak premiér neurobí, hodlá opozícia 8. novembra odovzdať podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze na odvolávanie Petra Pellegriniho.

 

img

 

Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) doplnila, že jediný, kto drží Glváča vo funkcii, je predseda Smeru-SD Robert Fico. Odkázala mu, nech dá Glváčovi funkciu v strane. "Nech však pochopí, že takýto človek nemôže zastávať žiadnu funkciu v zákonodarnom zbore SR," doplnila. "Martin Glváč je hanba aj ako poslanec NR SR," uviedol Sulík, podľa ktorého kryje Glváča Pellegrini.

 

img

 

Na otázku voči Matovičovi a Sulíkovi, či nemajú tiež odísť z politiky vzhľadom na svoje vlastné stretnutia s Marianom K., uviedli, že treba vnímať rozdiely. Podľa Sulíka nebolo na ich stretnutiach nič nelegálne a pripomenul, že si mal Marian K. Sulíka nahrať. Taktiež doplnil, že ho mal Marian K. nechať v minulosti sledovať, tak ako novinárov a tiež, že v komunikácii vyjadril obavu z toho, že by bol on alebo Daniel Lipšic v budúcej vláde. "Toto všetko sú jasné dôkazy, že som s ním nebol kamarát," uzavrel.

 

img

 

Matovič zase uviedol, že sa stretol s Marianom K. preto, že ho chcel Marian K. informovať o trestnej činnosti. "Stretol by som sa aj s Černákom, keby mi zajtra napíše z basy a povie to iba mne ako poslancovi," spresnil.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies