REPORTÁŽ: Podmienky na rokovanie v skrátenom režime sú podľa Fica splnené

NETKY.SK • 19 Február 2020, 13:34 • 2 min
REPORTÁŽ: Podmienky na rokovanie v skrátenom režime sú podľa Fica splnené

BRATISLAVA - Aktuálna schôdza Národnej rady SR je podľa predsedu Smeru-SD a poslanca Roberta Fica legitímna. Správanie opozičných nezaradených poslancov, ktorí blokujú jej priebeh, považuje za bláznovstvo.

slovakia

left justify in out

 

Prerušené rokovanie

Rokovanie parlamentu je opätovne do štvrtka (20. 2.) do 9. hodiny prerušené. Urobil tak predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) po tom, ako po jeho niekoľkých výzvach nezaradení poslanci okolo Miroslava Beblavého neuposlúchli výzvu, aby opustili rokovaciu sálu. Už druhý deň odmietajú opustiť rečnícky pult.

 

Vyjadrenie Roberta Fica

"Táto schôdza je absolútne legitímna. Je to veľké sklamanie, to čo predvádzali do rána opoziční poslanci. To, že zneuctievali rečnícky pult, je neakceptovateľné. Sú to čistí blázni," vyhlásil na tlačovej konferencii predseda vládneho Smeru.

 

img

 

Prísľub dôchodcom a rodinám s deťmi

Zároveň uviedol, že parlament bude rokovať o predložených návrhoch na zvýšenie prídavku na dieťa, zavedenie 13. dôchodku a zrušenie diaľničných známok. "Chcem prisľúbiť všetkým dôchodcom a všetkým rodinám, že urobíme všetko pre to, aby sa legitímnou a dôstojnou cestou rokovalo. To, čo je tu dnes, už nemá nič spoločné s demokraciou. Je to jedna obrovská hanba na pleciach celej opozície," tvrdí Fico. Podľa neho je nezmyslom aj to, aby sa Ústavný súd zaoberal aktuálnou schôdzou. "Nič nie je protiústavné," tvrdí Fico.

 

img

 

Podmienky na rokovanie sú splnené

Podľa jeho slov sú splnené podmienky na rokovanie v skrátenom režime. "Právo na primerané hmotné zabezpečenie v starobe je základné ľudské právo. Ak sú ohrozené práva ľudí, máme právo na takýto postoj," myslí si predseda SMER-SD.

 

Postupné zvyšovanie príspevkov 

Minister práce Ján Richter (Smer-SD) skonštatoval, že sa ocitol v tragikomickej situácii. "Nie je mi dovolené splniť uznesenie vlády, aby som do parlamentu predložil dva zákony. Vždy sme mali záujem robiť vyváženú politiku. Smerom k rodinám aj dôchodcom," podotkol.

 

img

 

Potreba prijatia noviel

Zopakoval, že doterajšie vlády systematicky pristupovali k opatreniam zameraným na dôchodcov aj rodiny. "Rekordne sme zvýšili príspevok pri narodení, od januára sme rapídne zvýšili rodičovský príspevok a dostali sme sa do situácie, že sa musíme zaoberať, čo robiť ďalej," zdôvodnil Richter potrebu prijatia noviel, ktoré sú v parlamente.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona