REPORTÁŽ Netky navštívili slovenský pavilón na Expo Dubaj. Pozrite si exkluzívnu prehliadku!

NETKY.SK • 2 Apríl 2022, 10:00 • 2 min
REPORTÁŽ Netky navštívili slovenský pavilón na Expo Dubaj. Pozrite si exkluzívnu prehliadku!

DUBAJ – Slovensko si získalo na svetovej výstave Expo Dubaj množstvo priaznivcov medzi domácimi aj zahraničnými návštevníkmi. Netky mali možnosť spoznať náš národný pavilón. Prinášame vám zábery, ktoré ste zatiaľ nevideli!

slovakia

left justify in out

Výstava trvala od 1. októbra 2021 do konca marca. Slovensko sa prezentovalo v zóne mobilita. V nej sa mohlo pochváliť hneď niekoľkými zaujímavými projektmi.

 

Najväčším lákadlom bol nádherný športový automobil na vodíkový pohon. Chceli by ste si kúpiť takéto auto? Dozvedeli sme sa, aké plány má slovenský výrobca na našom trhu.

 

 

Videli sme tiež lietadlo, ktoré preslávila Belgičanka Zara Rutherfordová. Podarilo sa jej s ním ako prvej žene v histórii obletieť svet. Zaujali nás aj vesmírne vozidlá. Jedno z nich už našlo uplatnenie vo vesmírnom projekte na Havaji. Druhé zatiaľ pomáha vo vinohradoch.

 

V expozícii sa nachádzal aj letový simulátor pre profesionálnych pilotov. Jeho väčšia verzia ponúka možnosť simulácie rôznych situácií pre celé letecké posádky.

 

Prečítajte si tiež: Slovenský pavilón získal na Expo Dubaj výborné hodnotenia. Koho sme predbehli?

 

img

 

Okrem hlavnej expozície sme navštívili aj rotačné miestnosti. V nich sa nachádzali displeje, ktoré sa dajú ovládať bezdotykovo. Počas tematických týždňov ponúkali možnosť na prezentáciu unikátnych projektov. Svoj dočasný domov tu mal aj robotický pes, ktorý dokáže varovať pred prírodnými katastrofami. Počas pandémie pomáhal s dezinfekciou nemocníc. 

 

Nadchla nás aj 360-stupňová miestnosť, ktorej laserové steny reagovali na dotyk ruky. Priestor dostala aj firma Maneo, ktorá recykluje plasty na materiál podobný betónu.

 

 

img

 

Pozreli sme si priestory vyhradené pre agentúru Slovakia Travel, kde prezentovali našu krajinu ako zaujímavú turistickú destináciu. Návštevníci sa dozvedili zaujímavosti o slovenskej kuchyni či prírode. My sme ochutnali napríklad bryndzové halušky.

 

Navštívili sme tiež „dom budúcnosti“. Ecocapsula ponúka všetko potrebné pre život, a to na ekologickej báze.

 

Možno vás zaujme: Pozrite si doteraz najdetailnejšiu fotografiu Slnka!

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies