REPORTÁŽ Mrazivý triler Tieňohra vychádza zo skutočnej udalosti a nakrúcali ho vo väzení so skutočnými dozorcami!

NETKY.SK • 18 Apríl 2022, 18:00 • 2 min
REPORTÁŽ Mrazivý triler Tieňohra vychádza zo skutočnej udalosti a nakrúcali ho vo väzení so skutočnými dozorcami!

Žije s pocitom, že nepriamo zavinil smrť svojej manželky. Keď sa dozvie, že vrah by mohol uniknúť trestu, rozhodne sa vziať spravodlivosť do vlastných rúk. Milan Ondrík túži v úlohe zlomeného muža po pomste v drsnom trileri Tieňohra režiséra Petra Bebjaka. Pozrite si exkluzívne rozhovory! Ako sa Milan Ondrík pripravoval na úlohu boxerskými tréningami, čo si myslí o nahote vo filme a koľko schudol Hynek Čermák!

slovakia

left justify in out

 

 

 

Temný triler Tieňohra vychádza zo skutočnej udalosti, ktorá sa v minulosti stala českému filmovému producentovi Janovi Bradáčovi. Jeho prvá manželka sa stala obeťou dvojnásobnej úkladnej vraždy a on sa s odstupom času rozhodol vyrozprávať príbeh postavy, ktorá zažije niečo podobné. Podľa jeho slov nechcel rozprávať o svojom konkrétnom zážitku, ale o tom, aké otázky a rozpory v ňom tragická životná situácia vyvolala. Scenár filmu napísala jeho druhá manželka.

 

„Tieňohra je príbeh ľudí, ktorí robia chyby, ale vedia za ne prevziať zodpovednosť,“ tvrdí scenáristka Vendula Bradáčová.  

 

Záchranár z malého mesta Jan Kavka opustí svoju manželku Evu, ktorá krátko na to zomrie pričinením nebezpečného kriminálnika a z Jana sa stáva vdovec. Ťaží ho pocit, že zavinil jej smrť, lebo jej v osudovej chvíli neprišiel na pomoc. Útočisko pred výčitkami nachádza v miestnom boxerskom klube, ktorý vedie jeho kamarát. Vyšetrovanie zločinu zatiaľ ukazuje, že páchateľ je informátorom pod policajnou ochranou. Jan chce veriť v spravodlivosť, keď si však uvedomí, že vrah by mohol svojmu trestu uniknúť, rozhodne sa konať sám. Predstaviteľ hlavnej úlohy Milan Ondrík je dvojnásobným držiteľom slovenskej národnej filmovej ceny Slnko v sieti. Získal ju za svoje úlohy vo filmoch Eva Nová a Nech je svetlo.

 

img

 

„Keď som čítal scenár na ceste z Prahy do Nitry, zatúžil som hrať v tomto filme, pretože sa ma scenár dotkol. Chcel som byť v tých situáciách a vyskúšať si, aké to je zažiť niečo podobné.  Ako herec som to chcel prežiť a verím v to, že to nezažijem ako človek. Na úlohu som sa pripravoval aj po športovej stránke a venoval som sa boxu. V minulosti som hral nejaké scény, kde mi kamaráti vyčítali, že bolo vidieť, že sa boxu nevenujem. Teraz som preto naozaj začal boxovať a venujem sa mu stále,“ prezradil talentovaný Milan Ondrík.

 

img

 

Filmovú novinku má na konte režisér Peter Bebjak, tvorca úspešných filmov Čiara, Trhlina a Správa, ale aj oceňovaných televíznych minisérií Spravodlivosť či Herec.

 

„Film je inšpirovaný životnou situáciou českého filmového producenta Honzu Bradáča. Vekom a časom, ako pracoval s touto témou, oslovil viacerých, aby vytvorili scenár. Poslednú verziu napísala jeho druhá manželka Vendula Bradáčová a ku mne sa dostala v roku 2019. A začali sme sa baviť o tom, že by to bol projekt, na ktorom by som rád pracoval,“ konštatuje režisér. 

 

img 

 

Časť filmu sa odohráva v skutočnom priestore väznice, kde celý príbeh aj vyvrcholí. Okrem dvoch hercov sú dozorcovia skutoční zamestnanci väzenskej služby. 

 

„Dozorcovia nám dokázali vytvoriť príjemné zázemie, boli ochotní, príjemne zvedaví, bolo to pre nich spestrenie. Ale veľmi dbali na bezpečnostné procedúry, sprevádzali štáb aj na toaletu. Väzni okrem hercov sú komparz, ale jeden poriadne potetovaný komparzista sa počas nakrúcania zveril, že sedel priamo tu vo väzbe, keď čakal na súd,“ prezradila scenáristka a producentka filmu Vendula Bradáčová.

 

 

Bývalého boxera a majiteľa malého boxerského klubu, stvárňuje Hynek Čermák, držiteľ Českého leva za film Nevinnost.

 

„S Petrom Bebjakom to bola skvelá spolupráca, točí dlhé klapky, čo je obrovská výhoda. Herec má šancu sa rozohrať a situáciu precítiť. Bola super atmosféra. Myslím si, že moja postava nie je „drsňák“, skôr bývalý „drsňák“. Máme to s Milanom rozdelené. Je medzi nami desaťročný rozdiel. Chodili sme na boxerské tréningy a schudol som 15 kíl, ale inak nič dramatické,“ s úsmevom hovorí česká herecká hviezda Hynek Čermák.

 

img

 

Hynka Čermáka môžu diváci poznať z minuloročného komediálneho hitu Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Ako rád hovorí, nahota je pre neho kostým. To isté si myslí aj hlavný hrdina filmu.

 

„Pre mňa je fyzická nahota to najmenej a to najľahšie, čo viem urobiť. Omnoho väčšia nahota je emocionálna a psychická. Vyzliecť sa z emócií je omnoho náročnejšie ako vyzliecť sa fyzicky,“ hovorí Milan Ondrík.

 

img

 

Ďalšie postavy si zahrali Dominika Morávková, Leona Skleničková, Helena Mudrová, Vladimír Jedlovský či Robert Stránský. Filmovú novinku režiséra Petra Bebjaka do slovenských kín prináša Continental film.

 

 

Trailer k filmu si môžete pozrieť tu: 

 

img

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies