REPORTÁŽ: Minister vnútra ubezpečuje, že počas štátnej karantény nedošlo k porušovaniu ľudských práv

NETKY.SK • 6 Máj 2020, 15:48 • 2 min
REPORTÁŽ: Minister vnútra ubezpečuje, že počas štátnej karantény nedošlo k porušovaniu ľudských práv

BRATISLAVA - Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) ubezpečil verejnú ochrankyňu práv Máriu Patakyovú, že jej obavy z možného porušovania základných ľudských práv v súvislosti s povinnou štátnou karanténou v rámci opatrení na zabránenie šíreniu nového koronavírusu nie sú opodstatnené.

slovakia

left justify in out

 

Názor MV SR na karanténne centrá 

Na dnešnej tlačovej konferencii tak reagoval na jej otvorený list. Mikulec si podľa svojich slov uvedomuje, že štátna karanténa nie je príjemným zážitkom. Zdôrazňuje však, že ide o mimoriadne účinné opatrenie. Argumentuje, že v karanténnych centrách sa darí zachytávať množstvo pozitívnych prípadov na nový koronavírus.

 

img

 

"Predstavte si, že by sme tých ľudí nezachytili práve vďaka karanténe, Slovensko by zrejme nebolo na prvom mieste v rebríčku najnižšieho počtu nakazených a úmrtí," poznamenal. Situáciu v centrách podľa Mikulca neustále sledujú a v rámci možností sa snažia naplniť všetky potreby i želania repatriantov.

 

Adresovaný len jednej osobe 

Minister podotkol, že Patakyovej list z 27. apríla bol adresovaný hlavnému hygienikovi SR, na vedomie ho dostali vláda, ústredný krízový štáb a permanentný krízový štáb. Verejnej ochrankyni práv navrhol osobné stretnutie.

 

img

 

Dostupné informácie 

Prvý zástupca riaditeľa Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru Robert Gucký doplnil, že ľudia môžu informácie čerpať z webových stránok Ministerstva vnútra (MV) SR, Úradu verejného zdravotníctva SR, výnimky z karantény publikuje aj stránka polície. S otázkami sa môžu záujemcovia obrátiť aj priamo na MV SR.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies