REPORTÁŽ: Minister vnútra Mikulec odmieta, že prevzal úplatok s päťmiestnou sumou

NETKY.SK • 14 Júl 2021, 17:56 • 2 min
REPORTÁŽ: Minister vnútra Mikulec odmieta, že prevzal úplatok s päťmiestnou sumou

BRATISLAVA - Minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO) naďalej odmieta, že vzal úplatok 100-tisíc eur. Ohľadom tejto situácie s avyjadril aj šéf rezortu obrany Jaroslav Naď.

slovakia

left justify in out

 

Bývalý riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislav Zurian povedal, že odsúdený bývalý viceprezident finančnej správy Daniel Čech mu hovoril, že Mikulec údajne zobral niekoľko tisíc eur "za nejaký IT systém, ešte keď pôsobil vo Vojenskom spravodajstve". Čechovi to údajne povedal bývalý šéf finančnej správy, dnes stíhaný František I.

Týždenník tiež dnes informoval o nahrávke, na ktorej má František I. hovoriť o údajnom úplatku. Záznam je podľa Mikulca účelový. "Z takejto nahrávky nevyplýva, že by som sa mal zúčastniť nejakého nelegálneho konania," komentoval Mikulec s tým, že nikdy s Františkom I. nehovoril o žiadnych úplatkoch a ani žiadne úplatky od neho nezobral. Mikulec zároveň povedal, že verí, že orgány činné v trestnom konaní vypočujú všetkých zainteresovaných vrátane jeho.

Policajný zbor (PZ) sa nevedel vyjadriť k pravosti medializovanej nahrávky, pretože ňou nedisponuje. Ako uviedli v reakcii na medializované informácie, vyšetrovateľ pracuje výlučne s faktami a na ich základe rozhoduje aj o ďalších krokoch.

 

"NAKA operatívne preverila predmetné informácie niekoľkokrát. Prvýkrát vo februári tohto roka, keď previerkou so zainteresovanými osoby medializované informácie potvrdené neboli a po poslednej medializácii boli informácie opätovne preverené s rovnakým výsledkom," uviedol PZ v správe, ktorú poskytol hovorca Prezídia PZ Michal Slivka.

 

img

 

Polícia na záver dodala, že už nebudú sporné materiály Branislava Zuriana viac komentovať a pre políciu je dôležité, aby sa uskutočnilo objektívne vyšetrovanie.

 

Vyjadrenie ministra Naďa

Na obvineniach, že minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO) vzal úplatok, nebude veľa pravdy. Myslí si to minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO). "Videl som aj interné dokumenty vo Vojenskom spravodajstve, ktoré potvrdzujú verziu pána Mikulca, takže to sú skôr také informácie "jedna baba povedala", povedal dnes po rokovaní vlády Naď.

 

img

 

Situácia na hraniciach

Policajné hliadky, ktoré vykonávajú kontroly pri vstupe na Slovensko, sú na hraniciach úplne legitímne a ich kontroly budú naďalej pokračovať. Po rokovaní vlády to povedal minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO). Reagoval tak na rozhodnutie Ústavného súdu SR (ÚS SR), ktoré možno pozastaví vyhlášku Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR), ktorý kontroly nariadil.

"My zatiaľ, ako policajný zbor, respektíve Ministerstvo vnútra konáme v súlade s tou vyhláškou, ktorá je teraz platná. Musíme si počkať na zdôvodnenie Ústavného súdu SR k hraniciam, ktoré zatiaľ nemáme," povedal minister vnútra. Dodal, že ak ÚS SR zmení vyhlášku do pôvodného stavu, polícia tomu prispôsobí svoju činnosť. Dovtedy budú kontroly na hraniciach naďalej prebiehať.

 

img


Ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (Za ľudí) pred dnešným rokovaním vlády uviedla, že ÚS SR pozastaví účinnosť vyhlášky ÚVZ SR týkajúcej sa režimu na hraniciach. Dodala, že treba počkať na to, ako ÚS SR toto prípadné rozhodnutie odôvodní a následne zvoliť ďalší postup.

 

Kolíková predpokladá, že Ústavný súd SR pozastaví účinnosť vyhlášky týkajúcej sa režimu na hraniciach



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona