REPORTÁŽ: Marek Krajčí pripravuje s MF SR zákon pre lekárov, ktorí pracovali počas pandémie

NETKY.SK • 28 Máj 2020, 19:01 • 2 min
REPORTÁŽ: Marek Krajčí pripravuje s MF SR zákon pre lekárov, ktorí pracovali počas pandémie

BRATISLAVA – Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) pripravuje v spolupráci s Ministerstvom financií (MF) SR zákon, ktorým by sa chceli poďakovať a odmeniť lekárov pracujúcich aj počas pandémie nového koronavírusu v uplynulých mesiacoch a týždňoch. Potvrdil to na štvrtkovej tlačovej konferencii.

slovakia

left justify in out

 

Krajčí informoval, že o zákone rokuje s ministrom financií SR Eduardom Hegerom (OĽaNO) a aj ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milanom Krajniakom (Sme rodina).

 

Krajniak by podľa Krajčího slov tiež chcel odmeniť ošetrovateľov v domovoch, ktorí sa starali o pacientov pozitívnych na ochorenie COVID-19.

 

Konkrétne počty lekárov, ktorí si svoju prácu počas pandémie neplnili, však šéf rezortu zdravotníctva zatiaľ povedať nevie.

 

"Priznám sa, že to nemám ešte úplne presne zmapované, čo sa týka špecialistov," doplnil. Zároveň sa poďakoval všeobecným lekárom, z ktorých veľká časť podľa jeho slov pracovala kvalitne až nadštandardne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona