REPORTÁŽ: Ľudské práva treba obhajovať a brániť, tvrdí Remišová

NETKY.SK • 10 December 2019, 18:01 • 2 min
REPORTÁŽ: Ľudské práva treba obhajovať a brániť, tvrdí Remišová

BRATISLAVA - Dnešným dňom si ľudstvo pripomína jednu veľmi dôležitú udalosť. 10. decembra 1948 bola totiž prijatá Všeobecná deklarácia ľudských práv. Medzi štátmi, ktoré sa hlasovania zdržali bolo však aj Česko-Slovensko.

slovakia

left justify in out

Nemožno za to viniť ľudí. Vo februári 1948 začal v ČSR platiť režim, ktorý slobodu naopak potláčal. V roku 1989 sa režim zmenil, no napriek tomu sa Slovensko do dnešného dňa nevysporiadalo so zločinmi napáchanými v období komunizmu.

 

img

 

Strana Za ľudí si deň ľudských práv pripomína konferenciou "30 rokov po je najvyšší čas", ktorú zorganizovala poslankyňa NR SR Veronika Remišová spoločne s iniciatívou Dcéry politických väzňov k 30. výročiu pádu komunistického režimu.

 

"Na poslednej parlamentnej schôdzi sme predkladali dôležitý zákon, ktorého cieľom bolo vysporiadať sa so zločinmi komunizmu a s nespravodlivosťou voči ľuďom, ktorí počas totalitného režimu trpeli. No táto téma v parlamente na 30. výročie Nežnej revolúcie vôbec nezaznela," vyjadrila sa Remišová.  

 

img

 

"Z toho dôvodu si chceme práve dnes, v Deň ľudských práv na pôde Národnej rady pripomenúť osudy tých, ktorým bolo odobraté právo na slobodu, na osobné šťastie a právo na život," tvrdí Remišová.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies