REPORTÁŽ: Lubyová ocenila prácu Organizačného výboru MS 2019

NETKY.SK • 5 Jún 2019, 14:38 • 2 min
REPORTÁŽ: Lubyová ocenila prácu Organizačného výboru MS 2019

BRATISLAVA - Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová vychválila prácu Organizačného výboru hokejových majstrovstiev sveta v Bratislave a Košiciach. Jeho členov na čele s riaditeľom Igorom Nemečkom prijala počas dnešného dňa na pôde rezortu.

slovakia

left justify in out

Dalo by sa povedať, že svetový šampionát v ľadovom hokeji, ktorý sa tohto roku konal v Bratislave a Košiciach zanechal doma aj v zahraničí spokojnosť ohľadom organizačnej stránky.

 

"Pre mňa sú dôležité ohlasy jednotlivých tímov, vedenia Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) a fanúšikov. Všetci boli maximálne spokojní s organizáciou a celým priebehom. Šampionát sa pripravoval rok a pol a som veľmi rád, že latku sme nastavili veľmi vysoko." 

 

img

 

"Opäť sa ukázalo, že Slovensko je hokejová krajina. Bolo to vidieť na návštevách, v kapacitách, ktoré nemáme veľké, sledovalo na vlastné oči zápasy 472 000 divákov, čo je pre nás veľmi pozitívne," zdôraznil Nemeček.

 

Riaditeľ Organizačného výboru sa ešte aj poďakoval MŠVVaŠ i celej vláde SR za finančnú podporu šampionátu: "Aj toto bola veľká pomoc pre tieto majstrovstvá. Pred vyše rokom nám vláda vyčlenila peniaze na organizáciu a na rekonštrukciu zimných štadiónov v Bratislave a Košiciach."

 

img

 

Na šampionáte sa podieľalo 600 dobrovoľníkov, z ktorých 350 pôsobilo v Bratislave a 250 v Košiciach. Viedla ich projektová manažérka Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Katarína Válkyová. Zelené aktivity mala v Organizačnom výbore na starosti Zuzana Moravčíková.

 

Napriek všeobecnej spokojnosti nemôže Slovensko pomýšľať na usporiadanie ďalšieho šampionátu, pokiaľ nepostaví väčšiu arénu. "My sme už pred týmito MS mali ideu, že by sa na strednom Slovensku mohla vybudovať multifunkčná hala. Nedošlo k tomu a riešili sme to Bratislavou a Košicami. Ak by sa Slovensko uchádzalo v roku 2028, 2029 či 2030 o MS, bude musieť mať okrem bratislavskej novú halu," dodal Nemeček.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies