REPORTÁŽ: Ktoré dokumenty boli podľa poslankyne Zemanovej veľmi absurdné?

NETKY.SK • 13 November 2020, 18:23 • 2 min
REPORTÁŽ: Ktoré dokumenty boli podľa poslankyne Zemanovej veľmi absurdné?

O správach generálneho a špeciálneho prokurátora hovoria v našej reportáži poslanci Národnej rady Slovenskej republiky Anna Zemanová a Alojz Baránik zo strany Sloboda a Solidarita.

slovakia

left justify in out

Zemanová zdôraznila absurditu situácie, keď generálny prokurátor, ani špeciálny prokurátor svoje správy poslancom neprečítali. „Namiesto toho, aby si plnili svoje povinnosti, dnes jeden sedí vo väzení,“ povedala Anna Zemanová. „Preto ani jedna z predložených správ nemá žiadnu výpovednú funkciu,“ dodala s tým, že mnohí prokurátori isto chápu, aká je situácia absurdná.

 

 

Zemanová doplnila, že Dušan Kováčik sa mal už dávnejšie vzdať funkcie šéfa špeciálnej prokuratúry. Tieto dokumenty sú podľa nej jednými z najabsurdnejších, aké na Slovensku boli predložené počas jeho existencie.

 

„Strana SaS bude trvať na systémových zmenách, ktoré pomôžu návratu k právnemu štátu,“ dodala s tým, že bližšie informácie o opatreniach strany opisuje poslanec Baránik. Ten chce, aby prokuratúra mala väčšiu mieru zodpovednosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies