REPORTÁŽ Kto vyhral v prestížnej ankete Slovenka roka 2022? Toto sú víťazky v deviatich kategóriách!

NETKY.SK • 27 Jún 2022, 14:13 • 2 min
REPORTÁŽ Kto vyhral v prestížnej ankete Slovenka roka 2022? Toto sú víťazky v deviatich kategóriách!

V Bratislavskej Redute bola najväčšia koncentrácia úspešných žien Slovenska. Pozrite si reportáž Netiek a exkluzívne rozhovory s organizátorkou, víťazkami a s účinkujúcimi.

slovakia

left justify in out

 

Anketu Slovenka roka organizuje týždenník Slovenka v spolupráci s RTVS. Sošku si odnieslo deväť výnimočných Sloveniek nominovaných v jednotlivých kategóriách.

 

img

 

„Som veľmi spokojná. A mám veľkú radosť, že sa slávnostný galavečer uskutočnil v tejto nádhernej budove Slovenskej filharmónie a zároveň ma teší, že vďaka tomuto projektu Slovensko spozná množstvo výnimočných žien, ktoré si zaslúžia za svoju prácu a život obdiv," skonštatovala autorka projektu a generálna riaditeľka spoločnosti STAR Production Mária Reháková.

 

img

 

Titul Absolútna Slovenka roka pre rok 2022 si odniesla Eva Nebusová, riaditeľka Strednej odbornej školy polytechnickej Jana Antonína Baťu vo Svite. Veľkou mierou sa zaslúžila o zachovanie stredných škôl vo Svite. Zároveň si odnáša aj ocenenie v kategórii vzdelávanie.

 

„Je to neuveriteľný a nezabudnuteľný pocit. Niečo takéto zažívam prvýkrát. V živote som si nemyslela, že sa dostanem na toto pódium a medzi ľudí, s ktorými som sa dnes stretla. Beriem to ako obrovské ocenenie nielen svojej práce, ale aj práce kolegýň, kolegov, všetkých zamestnancov a práce našich detí. Je to obrovské ocenenie našej inštitúcie, do ktorej chodíme všetci veľmi radi,“ povedala Eva Nebusová. 

 

V kategórii biznis a manažment si ocenenie Slovenka roka prevzala Nadežda Demeterová, konateľka a spolumajiteľka spoločnosti konzervárne RISO Rimavská Sobota, za oblasť športu bola ocenená zakladateľka a prezidentka Slovenskej asociácie Nordic Walking, národná trénerka Lucia Okoličányová.

 

img

 

„Cena pre mňa naozaj znamená veľa. Stala sa obrovská vec, je to totiž nielen o mne, ale najmä o celej walkerskej komunite a pohybovej aktivite nordic walking. Je to športová aktivita pre všetkých, je to rekreačný šport. A dnes vyhral popri olympijskom, profesionálnom a výkonnostnom športe. A tým dávame jasne najavo, že je naozaj potrebné sa hýbať, úplne obyčajne a normálne. Nemusíme to robiť vrcholovo,“ tešila sa z ceny Lucia Okoličányová.

 

V kategórii médiá a komunikácia získala ocenenie moderátorka, podnikateľka a pedagogička Aneta Parišková. V kategórii kultúra a umenie si cenu prevzala dlhoročná úspešná speváčka, skladateľka, klaviristka a gitaristka Katarína Knechtová, za oblasť vedy a výskumu bola ocenená Tatiana Betáková, vedúca vedecká pracovníčka Biomedicínskeho centra SAV, v kategórii zdravotníctvo získala ocenenie Alena Kellnerová, riaditeľka Úseku ošetrovateľstva v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura Košice.

 

img

 

V kategórii charita a sociálna práca si ocenenie prevzala sestra Bernadetta, civilným menom Anna Malíková, členka Kongregácie sestier Najsvätejšieho Spasiteľa. Po celý život sa venovala pomoci ľuďom s mentálnym postihnutím a sociálne znevýhodneným. Za oblasť podpory mladých talentov bola ocenená Erika Kárová, riaditeľka športového klubu ŠK Dukla Banská Bystrica. Galavečer si užil aj predseda parlamentu Boris Kollár a jeho stranícka kolegyňa Marcela Kulifajová.

 

img

 

„Sú to všetko fantastické ženy, v rôznych kategóriách a rôzneho veku. Slovenka roka by mala byť inšpiratívna, aby motivovala k úspechu všetky ostatné ženy, ktoré sa na pódium nedostali,“ prezradila politička Marcela Kulifajová.

 

Mimoriadne poďakovanie dostala Katarína Žbirková, manželka a manažérka legendárneho speváka a skladateľa Mekyho Žbirku, ktorý častokrát účinkoval aj v galavečeroch tejto ankety. Výnimočnou chvíľou bola spomienka na Mekyho Žbirku v duete s Katarínou Knechtovou. Na akcii yvstúpila aj rocková legenda Tublatanka. Pieseň pre Ukrajinu na galavečere zaspievala speváčka Sisa Sklovská.

 

img

 

„Cítila som sa úžasne medzi takýmito múdrymi, krásnymi, vyznamenanými, a vzdelanými ženami. Pre mňa bola pocta byť tu, stáť na javisku a spievať. Za mnou premietli veľmi dojímavý film, bolo to neskutočné. Ale tým, že som profesionál, zvládnem všetky emócie. Bol to prekrásny pocit, nedá sa to opísať, treba to prežiť,“ vyznala sa speváčka.  

 

Mimoriadnu cenu dostala Katarína Martinková, dlhoročná moderátorka Rádia Slovensko a relácie Nočná pyramída.

 

Galavečer moderovali Simona SimanováJuraj Bača.

 

img

 

„Dámy boli veľmi šarmantné, celá atmosféra tohto podujatia bola naozaj perfektná. Tým, že to nerobím po prvýkrát, tak som v tom mal väčšiu pohodu. Páčilo sa mi, že pani režisérka povedala, Juraj ty tak zreješ. A ja si to v tej moderátorskej polohe užívam. Tým, že som herec, tak je to pre mňa vždy taký adrenalín,“ neskrýval radosť Juraj Bača.

 

Ocenené Slovenky roka získali bronzovú sochu od sochárky Jany Brisudovej, striebornú medailu od Českej mincovne SK so svojím menom a exkluzívny šperk – brošňu od šperkára Mareka Husovského, ktorý vytvoril dar pre pápeža Františka počas jeho návštevy Slovenska.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies