REPORTÁŽ: Kráľom Bratislavského Autosalónu bol model od Jaguaru, ktorý získal prestížne ocenenie Auto roka 2019

NETKY.SK • 9 Máj 2019, 16:35 • 2 min
REPORTÁŽ: Kráľom Bratislavského Autosalónu bol model od Jaguaru, ktorý získal prestížne ocenenie Auto roka 2019

BRATISLAVA – Po najobľúbenejšom SUV a aute budúcnosti vám teraz predstavíme model, ktorý sa môže pýšiť hneď tromi prvenstvami. Dalo by sa teda povedať, že rok 2019 ovládla značka Jaguar so svojim modelom I-Pace.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tento model sa stal svetovým aj európskym autom pre rok 2019. Okrem iného si vyslúžil prvenstvo aj ako najekologickejšie auto. Je teda spájaný so samými superlatívmi. No na druhej strane sa tomu netreba diviť. Jaguar je známi svojimi športovo vyšperkovanými modelmi s kombináciou na štýl limuzíny. Model I-Pace však predstavuje skôr SUV a navyše je to prvé auto od spoločnosti Jaguar, ktoré je poháňané čisto na elektrinu.

 

img

 

Rozhodnutie vyrobiť automobil poháňaný len čisto na elektrickú energiu prišlo od samotného generálneho riaditeľa Dr. Ralfa Spetha. Off-roadové prvky si Jaguar požičal od svojej sesterskej spoločnosti Land Rover a je vidieť, že spolupráca obom značkám prospieva. Kľukaté mestské cesty či ani rovná diaľnica nerobí modelu I-Pace žiadny problém. Dokonca aj keď sa pod kolesami zmení terén z hladkého asfaltu na piesok, štrk a prach. Jaguar si aj v tomto prípade zachováva svoju maximálnu priľnavosť.

 

 

Elelgantný a aerodynamicky prepracovaný dizajn umožňuje len veľmi malý odpor vzduchu. I-Pace je teda vyrobený tak, aby pri rozrážaní vzduchu počas jazdy poskytoval vodičovi maximálnu stabilitu na vozovke.   

 

Interiér je hladký, pokrytý kožou a vďaka tomu, že sa jedná o elektromobil, model I-Pace ponúka pre cestujúcich viac miesta vpredu aj vzadu. Systém Toch Pro Duo uľahčuje ovládanie všetkých technológii, ktoré automobil poskytuje. Výnimkou nie je ani 4G Wi-Fi, ktoré patrí medzi štandardné súčasti výbavy.

 

 

Tento model je jednoducho po všetkých stránkach revolučný. Pri príležitosti Autosalónu 2019 sme sa preto zastavili aj pri značke Jaguar, kde nám zástupca spoločnosti opísal vozidlo po každej jeho stránke.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies