REPORTÁŽ: Kotleba bol v budove RTVS bez rúška, Šeliga podáva naňho trestné oznámenie

NETKY.SK • 29 September 2020, 16:12 • 2 min
REPORTÁŽ: Kotleba bol v budove RTVS bez rúška, Šeliga podáva naňho trestné oznámenie

BRATISLAVA - Podpredseda NR SR Juraj Šeliga podáva dva podnety a jedno trestné oznámenie na lídra ĽSNS Mariána Kotlebu. Šeligove podania sú adresované na Okresný úrad Bratislava a Úrad vereného zdravotníctva SR, ktoré sú oprávnené kontrolovať a v prípade nedodržiavania aj pokutovať správanie sa porušujúce protipandemické nariadenia.

slovakia

left justify in out

 

Za poplašné správy 

Trestné oznámenie podáva podpredseda parlamentu Juraj Šeliga na Kotlebu v súvislosti s podozrením, že líder extrémistov šíril na verejnosti a v médiách poplašné správy o údajnej rizikovosti protipandemických opatrení a negatívnych zdravotných dopadoch nosenia ochranných prostriedkov, pričom tieto reči vyvolávajú u značnej časti populácie znepokojenie a obavy.

 

Presné znenie nariadenia

V súvislosti s podanými podnetmi Šeliga uvádza, že výnimka z nariadenia hlavného hygienika sa vzťahuje na natáčanie relácie, ale nie na pohyb po budove pred a po diskusii. Dramaturgia RTVS potvrdila, že Marián Kotleba si odmietol nasadiť rúško aj počas presunov po budove ako pred, tak aj po relácii.

 

img

 

Vyjadrenie podpredsedu NRSR
"Pravidlá musia platiť pre všetkých rovnako. Marián Kotleba nesmie byť a nebude výnimkou! To, ako sa Kotleba správa cez víkend v RTVS bolo arogantné a nezodpovedné," konštatoval Juraj Šeliga.

 

Následne dodal, že "Marián Kotleba može mať svoj vlastný názor, ale nie svoje vlastné fakty. Fakty sú jasné – rúška nám pomáhajú a Kotleba šíri nebezpečné konšpirácie a nepravdy."

 

Mohlo by vás zaujímať: Niektorí poslanci ĽSNS nemali v parlamente rúška, Šeliga sa už obrátil na súd

 

Ísť verejnosti príkladom 

Konanie lídra ĽSNS, by podľa Juraja Šeligu mali posúdiť a v prípade porušenia predpisov a sankcionovať príslušné úrady. Podpredseda parlamentu je presvedčený, že dôveru verejnosti môžu politici získať iba tak, že pôjdu verejnosti príkladom v dodržiavaní pravidiel a tiež ak budú úrady voči nim konať rovnako rázne, ako voči iným občanom.

 

img


"Marián Kotleba je pokrytec, ktorý má plné ústa ochrany národa, starých a chorých, ale svojimi nezodpovednými rečami a činmi národ, starých a chorých ohrozuje", uzavrel podpredseda parlamentu Juraj Šeliga.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies