REPORTÁŽ: Jeden test za mesiac je podľa Šeligu zbytočný

NETKY.SK • 21 Apríl 2020, 15:10 • 2 min
REPORTÁŽ: Jeden test za mesiac je podľa Šeligu zbytočný

BRATISLAVA - Strana Za ľudí poslala v dnešných hodinách list hlavnému hygienikovi SR Jánovi Mikasovi, aby zvážil opatrenie týkajúce sa pendlerov. Test raz za 30 dní sa podľa podpredsedu strany Juraja Šeligu ukazuje ako opatrenie, ktoré je zbytočné.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

Problémy "pendlerov"

Šeliga navyše dodal, že pridávať pendlerom ešte ďalšie povinnosti je nadbytočné. Verí, že hlavný hygienik, premiér Igor Matovič (OĽaNO), ako aj krízový štáb k tomu zaujmú stanovisko. "Dnes prídete s testom a zajtra môžete byť nakazený," skonštatoval na dnešnej tlačovej konferencii Šeliga s tým, že sa na nich obracajú pendleri so svojimi problémami, zachytili tiež petíciu, ktorú podpísalo 10 000 ľudí.

 

Šeligov návrh pri testovaní

Podpredseda Za ľudí navrhuje, aby sa povinnosť dokazovania testom na nový koronavírus týkala len tých ľudí, ktorí žijú v zahraničí v obci, kde je zvýšená nákaza, respektíve ohnisko nákazy, uviedol vo svojom stanovisku. Ústredný krízový štáb prijal opatrenie pre pendlerov preukázať sa negatívnym testom na nový koronavírus bez úhrady výdavkov zo strany štátu. Opatrenie má platiť od 1. mája.

 

img

 

Kičura je spájaný s Ficom 

Šeliga na tlačovej konferencii reagoval aj na to, že Národná kriminálna agentúra (NAKA) od rána zasahuje v súvislosti s korupčnou trestnou činnosťou z prostredia Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR, ktorej šéfom bol Kajetán Kičura. Šeliga pripomenul, že Kičura bol osobným priateľom predsedu Smeru-SD Roberta Fica a za jeho pôsobenia neostali v SŠHR pomôcky pre slovenských zdravotníkov, policajtov či hasičov. Reagoval tak na Ficove slová o tom, aby mu pripomenuli jeden škandál, ktorý mal on a jeho vláda.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies