REPORTÁŽ: Hlas-SD označil vládu Igora Matoviča za najhoršiu v dejinách krajiny. Vyzvala na ukončenie marazmu

NETKY.SK • 22 Marec 2021, 21:44 • 2 min
REPORTÁŽ: Hlas-SD označil vládu Igora Matoviča za najhoršiu v dejinách krajiny. Vyzvala na ukončenie marazmu

BRATISLAVA – Mimoparlamentná strana Hlas-SD skritizovala súčasnú koalíciu. Tvrdí, že krajina má najhoršiu vládu v histórii samostatného Slovenska.

slovakia

left justify in out

Strana Hlas-SD začiatkom tlačovej besedy upozornila, že aktuálne by sme mali byť svedkami hodnotenia roku súčasnej vlády. Ako uviedol predseda strany Peter Pellegrini, nielen že Slováci nebudú poznať zámery koalície na ďalší rok či dva, v tzv. postkovidovej fáze.

 

Najhoršia vláda v histórii Slovenska

„Žiaľ namiesto toho sme po roku pôsobenia Igora Matoviča svedkami rozkladu štátu za éru svojej samostatnosti, pretože nefunguje vláda, prestáva fungovať parlament a koalícia za posledné týždne úplne rezignovala na boj s pandémiou. A jedinou témou, ktorú ľuďom dennodenne ponúka je sú vnútorné spory v koalícii,“ skonštatoval Pellegrini.

 

 

Pripomenul pritom sľuby súčasného predsedu vlády, ktorý sa pred rokov povedal, že Slovensko bude mať najlepšiu vládu v histórii, o ktorej sa bude písať aj v dejepisoch.

 

„Po roku však vidia ľudia výsledok. Máme tú najhoršiu vládu v slovenskej histórii, pretože taký zmätok, chaos a rozvrat riadenia štátu tu za 28 rokov samostatnosti ešte nebol,“ zhodnotil Pellegrini s tým, že neplní sľuby, ktoré ľuďom pred voľbami dala.

 

Dodal, že nezvláda riadenie pandémie, prípravu Plánu obnovy a nezvláda pomoc slovenskej ekonomike. „Je to skrátka vláda zlyhaní, nesplnených sľubov, zlyhaní, amaterizmu a medzinárodnej hanby,“ povedal líder strany Hlas-SD.

 

Prečítajte si tiež: Vytvorí si premiér nový rezort pre boj proti korupcii, aby mal kde úradovať po podaní demisie?

 

Koalícia rezignovala na boj proti pandémii

Pellegrini pripomenul, že po vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka, kedy prevzal funkciu premiéra, sa krajina nachádzala vo veľmi náročnom spoločenskom rozpoložení.

 

Stanovil si priority, ktoré sa mu aj podarilo naplniť. „Odovzdal som Slovensko po dvoch rokoch v úplne inom stave, v akom sa nachádza dnes. V zahraničnej politike sa stalo Slovensko rešpektovaným partnerom rovnako tak ako v Európskej únii, ako aj Severoatlantickej aliancii,“ uviedol Pellegrini.

 

Vyzdvihol, že po jeho nástupe sa uvoľnili ruky polície a prokuratúre, ktoré odštartovali viaceré protikorupčné akcie ako je Dobytkár či Víchrica. Odídenec zo strany Smer-SD tiež poukázal na vzrastajúcu mieru nezamestnanosti či štátny dlh.

 

"Vláda na boj s pandémiou definitívne rezignovala a na obetiach nového koronavírusu jej nezáleží," skonštatoval Hlas-SD.

 

Mohlo by vás zaujímať: Prezidentka reagovala na Matovičove podmienky o ukončení koaličnej krízy. Jej očakávania sa nenaplnili

 

Dôvera vo vládu prerazila dno

Zároveň pripomenul, že odchod premiéra Igora Matoviča (OĽANO) žiada 82 percent ľudí a nespokojných s celou vládou je 83 percent"Vláda by mala čím skôr ich hlas vypočuť a odísť do minulosti," tvrdí strana Hlas-SD.

 

Táto nespokojnosť je pritom podľa expremiéra odrazom krokov súčasnej vlády pri riadení pandémie. Predseda strany si tiež myslí, že koalíciu už nedokáže zastabilizovať už ani zásadná rekonštrukcia vlády.

 

Prízvukoval, že vláda ostala definitívne bez kľúčových postov potrebných na zvládnutie pandemickej a ekonomickej krízy: ministrov zdravotníctva, práce a od zajtra aj bez ministra hospodárstva.

 

Pellegrini vyzval na ukončenie tohto marazmu, pričom jediným možným východiskom z tejto situácie sú predčasné voľby



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies