REPORTÁŽ: Exotická speváčka Kristína Tran miluje gumené cukríky, háčkovanie a záleží jej na budúcnosti Zeme

NETKY.SK • 25 September 2021, 10:58 • 2 min
REPORTÁŽ: Exotická speváčka Kristína Tran miluje gumené cukríky, háčkovanie a záleží jej na budúcnosti Zeme

Krásna, talentovaná a exotická! Taká je speváčka Kristína Tran, ktorá je polovičná Vietnamka a s touto kultúrou sa spája aj jej život. S hudbou začala pod pseudonymom Layla v roku 2010. Na konte má spoluprácu s takými menami ako Majk Spirit, Separ, Adiss, Dano Kapitán či Tomy Kotty. Netky v exkluzívnom rozhovore s Kristínou zistili prečo krstila svoje nové EP gumenými cukríkmi a na akej droge je závislá!

slovakia

left justify in out

 

Kristína Tran sa napriek exotickému vzhľadu narodila v Bratislave a hovorí rýdzo slovensky. Jej otec pochádza z Vietnamu, a tak sú doma taká multikulti rodina.

 

img

 

„Otec s mamou sa stretli v Bratislave, obaja tu študovali. Vo Vietname som bola už dvakrát.  Je tam úplne iná mentalita. Vietnamci sú už na prvý pohľad pokornejší, stále usmievaví a veľmi pohostinní. Čo sa mi páči najviac, je to, že jedávajú spolu, vždy si na to nájdu čas. Som z rodiny najvyššia, som taká rarita. Môj dedko bol vysoký, takže som po ňom,“ smeje sa Kristína.

 

img

 

Od roku 2016 spieva sympatická speváčka pod svojím civilným menom Kristina Tran a nedávno pokrstila svoje nové EP Transmission. Na palube jednej z bratislavských lodí na Dunaji predviedla skvelý akustický koncert, kde zaznelo všetkých sedem piesní. EP na netradičnom nosiči pokrstil Tomy Kotty, s ktorým si strihli spoločné dueto.

 

„EP nemá podobu klasického CD ale kartičky, ktorá pripomína platobnú kartu. Tá obsahuje unikátny kód na stiahnutie hudby. Silnú myšlienku tejto kartičky mierenú na klimatickú krízu podčiarkujem aj v skladbe Karmageddon. Nie je mi totiž ľahostajné, ako bude naša Zem vyzerať o pár rokov, a preto som využila svoj hlas a prostredníctvom pesničky prispela k zmene,“ apeluje.

 

img

 

Krstilo sa netradične, uvoľnene a veselo – gumenými cukríkmi! Sú totiž speváčkinou závislosťou a nosí si ich v kabelke každý deň. Zároveň symbolizujú aj jej odvahu experimentovať v živote i v hudbe. Kristína svoj hudobný štýl definuje ako úprimný. Veľmi si potrpí na texty, ktoré si píše sama. Na všetkých piesňach  spolupracovala s výborným producentom a muzikantom Matejom Maxom Miklošom, s ktorým vytvorili profesionálne a zvukovo zaujímavé piesne. Okrem hudby má speváčka aj inú drogu!

 

img

 

„Veľmi rada pletiem a háčkujem. Naučila ma to sestra a ja som taký človek, že keď ma niečo chytí, tak idem na 400 percent. Rada sa hrám s farbami a milujem miešať také, ktoré by nikto nedal dokopy. Je to pre mňa taká koloroterapia,“ hovorí s úsmevom hovorí Kristína.

         

Viac sa dozviete v exkluzívnom rozhovore s Kristínou Tran na Netkách.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona