REPORTÁŽ: Drucker sa obáva o Rázsochy, je projekt nemocnice ohrozený?

NETKY.SK • 24 Máj 2021, 22:32 • 2 min
REPORTÁŽ: Drucker sa obáva o Rázsochy, je projekt nemocnice ohrozený?

Predseda Dobrej voľby a bývalý minister zdravotníctva Tomáš Drucker sa na dnešnej tlačovej vyjadril, že výstavba nemocnice Rázsochy je v ohrození a súbežne rozostavaný projekt novej nemocnice na Boroch nie je pre Slovensko tým správnym riešením.

slovakia

left justify in out

 

Tlačová beseda sa konala symbolicky pred Úradom vlády SR, pretože sám Drucker od nej požaduje jasné stanovisko, ako to teda s výstavbou univerzitnej nemocnice Rázsochy pokračuje. Apeluje na prípravu projektovej dokumentácie, aby projekt splnil predpoklady na čerpanie financií z plánu obnovy. 

 

"Chcem požiadať nového predsedu vlády, aby jasným signálom potvrdil, či štát chce stavať Rázsochy alebo nechce, či chce, alebo nechce," povedal Drucker.

 

Spomenul aj laškovanie s Pentou, ktorá stavia nemocnicu na Boroch. "Nemôže nahradiť Rázsochy. Nespĺňa totiž podmienky na univerzitnú nemocnicu."

 

img

 

Pre Lengvarského (minister zdravotníctva SR) by výstavba nemocnice mala byť prioritou. Drucker sa okrem iného plánuje stretnúť aj s predsedníčkou zdravotníckeho výboru NRSR Janou Bittó Cigánikovou (SaS) s tým, aby sa v parlamente skontroloval vývoj celého projektu Rázsochy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona