REPORTÁŽ: Doležal sa vyjadril, že násyp D4R7 pri Jarovciach musí byť odstránený

NETKY.SK • 24 Apríl 2020, 15:31 • 2 min
REPORTÁŽ: Doležal sa vyjadril, že násyp D4R7 pri Jarovciach musí byť odstránený

BRATISLAVA - Minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal dnes vyslovil vážne podozrenie, že do násypu pod budúcou diaľnicou D4 použil koncesionár nebezpečný odpad. Minister si preto nevie predstaviť, že by prichádzalo do úvahy iné riešenie ako odstránenie problematického násypu pri Jarovciach.

slovakia

left justify in out

 

Plánovaná kontrola D4R7

Zároveň chce v spolupráci s príslušnými úradmi nariadiť ekoaudit aj v ďalších častiach D4R7. Dôvodom sú vážne podozrenia, že takýchto nelegálnych "kopcov" s odpadom by sa mohlo pod budúcim obchvatom objaviť viac.

 

img

 

Nelegálny odpad v násype
"Nazvem to pravým menom, do násypu pod budúcu diaľnicu D4 sa dostal nebezpečný a nelegálny odpad. Je to v skutočnosti skládka, čo je absolútne v rozpore so stavebným povolením a tiež stavebným projektom, ktorý je súčasťou platnej koncesnej zmluvy," vyjadril s aminister dopravy a výstavby.  Koncesionár mal takmer rok na vykonanie nápravy a dostal priestor na svoju obhajobu v zákonnej lehote, dnes si však iné riešenie ako odstránenie tejto stavby premiér podľa svojich slov už nevie predstaviť.

 

img

 

Špeciálny režim na odstránenie "kopca"
Definitívne rozhodnutie špeciálneho stavebného úradu by malo byť známe do 15. mája. Ak sa podozrenia potvrdia, odstránenie stavby by sa podľa ministra dopravy malo udiať v špeciálnom režime. "Časovo to zatiaľ nevieme presne odhadnúť, koľko odstránenie tejto stavby bude trvať. Bude sa tak však diať za dodržania prísnych bezpečnostných opatrení."





 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies