REPORTÁŽ: Dôchodková reforma neznamená, že sa zdvihne vek odchodu do dôchodku

NETKY.SK • 14 Júl 2021, 19:04 • 2 min
REPORTÁŽ: Dôchodková reforma neznamená, že sa zdvihne vek odchodu do dôchodku

BRATISLAVA - Minister práce Milan Krajniak odmieta predstavu, že dôchodková reforma spočíva iba vo zvyšovaní veku odchodu do dôchodku.

slovakia

left justify in out

 

"To radšej podám demisiu, ak by dôchodková reforma mala spočívať v tom, že zdvihneme vek odchodu do dôchodku a inak sa nič neurobí, s tým určite nebudem súhlasiť," vyhlásil minister po stredajšom rokovaní vlády.

Ako sám povedal, chápe, že napríklad vysokoškolský profesor môže svoju profesiu vykonávať do 67 rokov, nemôžeme to ale podľa neho čakať od robotníka pracujúceho v továrni od 19 rokov veku. Krajniak zároveň potvrdil, že hľadajú aj zdroje na vykrytie reformy, kým však nebudú dohodnutí v koalícii, nechce o nich hovoriť na verejnosti.

 

img


Minister tiež potvrdil, že do konca augusta majú s partnermi čas na rokovanie o podobe rodičovského bonusu. Pripomenul, že je súčasťou programového vyhlásenia vlády a aj schválnej novely ústavy. "Teraz je otázka, ako ho chceme realizovať," uzavrel.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies