Reportáž: Bugár odovzdal podpísané petičné hárky voličov na kandidatúru na post prezidenta SR

NETKY.SK • 14 Január 2019, 14:26 • 2 min
Reportáž: Bugár odovzdal podpísané petičné hárky voličov na kandidatúru na post prezidenta SR

BRATISLAVA - Podpredseda Národnej rady SR a predseda strany Most-Híd Béla Bugár dnes odovzdal petičné hárky s celkovým počtom 34 656 podpisov voličov na kandidatúru na post prezidenta SR. Podpisy začal zbierať spoločne s tímom už v lete. Sám sa vyjadril, že už od septembra chodí po regiónoch Slovenska a robí prezidentskú kampaň.

slovakia

left justify in out

Je presvedčený, že Slovensko už dozrelo a ľudia sa nepýtajú, kto je akej národnosti, ale čo robil, aké sú jeho vízie v rámci SR, aby každý občan vedel, čo môže očakávať. Budúci prezident bude musieť byť podľa neho vlajkonosičom v napätých situáciách.

 

"Dôvodom je aj to, že Európa aj Slovensko prežívajú turbulentné obdobie, vznikajú tu napätia. Prezident musí mať skúsenosti, musí hlavne spájať a musí byť prezidentom všetkých, spolupracovať aj s ľavou, aj s pravou stranou politického spektra," odôvodnil svoje rozhodnutie na kandidatúru predseda Mosta-Híd. 

Bugár má otvorený transparentný účet, na ktorom bolo podľa jeho slov spolu vyzbieraných 210 tisíc eur, ktoré tvoria jeho finančné zdroje aj dary. Priblížil, že neplánuje na kampaň minúť pol milióna.

 

img


Predseda Národnej rady SR Andrej Danko vyhlásil voľby prezidenta Slovenskej republiky na 16. marca 2019. Rovnako určil lehotu na utvorenie volebných okrskov a určenie volebných miestností do 30. januára 2019. Rozhodnutie predsedu NR SR je zverejnené na internetovej stránke Národnej rady SR.

 

"Určujem lehotu na utvorenie okresných volebných komisií a okrskových volebných komisií do 11. februára 2019 a lehotu na ich prvé zasadanie do 21. februára 2019," uviedol Danko v rozhodnutí. 

 

Celú tlačovú konferenciu Bélu Bugára ponúkame vo videu nižšie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies