Reportáž: Bratislava sa premenila na planétu Pandora

NETKY.SK • 4 Marec 2019, 17:57 • 2 min
Reportáž: Bratislava sa premenila na planétu Pandora

BRATISLAVA- Slovenské publikum sa ocitlo na planéte Pandora. Vďaka Cirque du Soleil a agentúre VIVIEN diváci prežili príbeh Na’vijčanov, odohrávajúci sa tisícky rokov pred udalosťami zachytenými vo filme AVATAR od Jamesa Camerona. Históriu, ktorá sa udiala predtým, než prvý človek vkročil na Pandoru, počas siedmych predstavení sa predstavili artisti na Zimnom Štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave od 28. februára 2019 do 03. marca 2019.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Agentúra Vivien priniesla na bratislavský zimný štadión Ondreja neopakovatelnú show. Od 28.2.2019 odštartoval sedem predstavení  Cirque du SoleilTORUK – The First Flight(prvý let). Farebná show, ktorá divákom vyrozprávala mytický príbeh o prvom Toruk Maktu, Na´vijskom chlapcovi, ktorý ako prvý skrotil a osedlal bájneho lietajúceho predátora. Téma Toruka a jeho skrotenia bola kľúčová i v kasovom trháku Avatarod Jamesa Camerona.

 

img

 

Slovenské hranice  prekročilo 38 kamiónov naplnených technikou, scénou a kostýmami, ktoré sú súčasťou dych berúceho artistického predstavenia. Stavba obrovskej scény, ktorá má 26x50m, zaberie zdatným technikom niekoľko dní. 

 

img

 

Zaujímavosťou je, že plocha, na ktorej sa vystupuje, je založená na Fibonaciho špirále. Tvar je určený starovekou číselnou postupnosťou, v ktorej každé číslo je súčtom dvoch predchádzajúcich čísel.

Celá plocha scény je pokrytá špeciálnou látkou a používa sa na premietanie. Vďaka tejto technológii diváci na predstavení zažijú nádherné vizuálne divadlo. Celkový rozmer projekcie, bez projekcie, ktorá presahuje do publika, je zhruba 6096 metrov štvorcových – viac než päťnásobok štandardného IMAX plátna. 

 

img

 

Na scéne sa postupne vystriedalo niekoľko monumentálnych stavieb ako napríklad Hometree – strom, v ktorom Na´vijský ľud žije, je široký 24,3m a vysoký 12,2m. Ostrov, ktorý sa nachádza v strede scény a na ktorom artisti predvádzajú svoje akrobacie, obsahuje i ohnivú jamu a taktiež obrovský kruhový bubon. Azda najznámejším prvkom súvisiacim s Na´vijčanmi je Strom duší. Jeho krásu podčiarkli konáre stromu, ktoré  sú pokryté tisíckami LED svetiel.

 

img

 

Pred očami divákov lietal Toruk, Červeno-oranžového vládcu oblohy. Obrovský ťažný šarkan, ktorý má 197 metrov štvorcových.Ovládalo ho až 6 bábkarov.Súčasťou predstavenia boli aj  iné gigantické bábky. Bábkari boli vybavení mikrofónmi a vytvárali si vlastné zvuky zvierat pre dokonalú synchronizáciu so svojimi pohybmi.

 

 

img

 

V šou sa použilo 115 kostýmov, čo je v priemere 3,3 kostýmu na jedného účinkujúceho a vytvorených bolo viac ako 1000 položiek – vrátane obuvi, dekorácií hlavy a náhrdelníkov z prírodných materialov. 

 

V exkluzívnom videu prinášame rozhovory s akrobatmi Domenicom Taylorom a Kristi Wade a s publicistkou Janie Mallet. Opýtali sme sa ich o tom ako dlho trvá príprava show a čo pre nich Cirque du Soleil znamená. O skvelej atmosfére sa môžete presvedčiť aj sami. Chcete vedieť ako show vznikla?

 

Nahliadnite s nami do zákulisia príprav show Cirque du Soleil – Toruk- The First Flight v našom exkluzívnom videu:

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies