REPORTÁŽ: Andrej Kiska požiadal o oficiálnu registráciu svojej politickej strany

NETKY.SK • 5 August 2019, 15:29 • 2 min
REPORTÁŽ: Andrej Kiska požiadal o oficiálnu registráciu svojej politickej strany

BRATISLAVA - Bývalý prezident SR Andrej Kiska požiadal v dnešných hodinách o zaregistrovanie svojej novej politickej strany Za ľudí. Učinil tak na Ministerstve vnútra (MV) SR odovzdaním 16 000 vyzbieraných podpisov od slovenských občanov.

slovakia

left justify in out

"Pripravujeme náš snem, ktorý bude koncom septembra. Na sneme budú zvolení predseda, podpredsedovia, všetky orgány, tak ako to zákon stanovuje, a zároveň predstavíme program," povedal.

 

img

 

Kiska podľa svojich slov bude kandidovať na predsedu strany. Neočakáva, že by na ustanovujúcom sneme strany kandidoval na tento post aj niekto iný, dodal však, že sa neobáva ani takejto situácie. Exprezident priblížil, že na programe strany stále pracuje viac ako 16 pracovných skupín. Zdôraznil, že jedným z ich cieľov bude prinavrátiť Slovensko do rúk občanov.

 

img

 

V prípravnom výbore strany sú spolu s Kiskom bývalá europoslankyňa Jana Žitňanská, exhovorca iniciatívy Za slušné Slovensko Juraj Šeliga, bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Mária Kolíková a poradca exprezidenta pre vnútornú politiku Michal Luciak. Na registráciu strany je potrebných aspoň 10 000 podpisov. Ministerstvo vnútra má do 30 dní od ich odovzdania rozhodnúť o registrácii strany. Na Slovensku je zatiaľ registrovaných viac ako 150 politických strán a hnutí.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies