REPORTÁŽ: Ako správne aplikovať botulotoxín a kyselinu hyalurónovú

NETKY.SK • 24 Apríl 2019, 12:00 • 2 min
REPORTÁŽ: Ako správne aplikovať botulotoxín a kyselinu hyalurónovú

TRENČÍN- Trápia vás vrásky a premýšľate nad ich odstránením? Ukážeme vám ako správne aplikovať botox a kyselinu hyalurónovú.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Botox, kyselina hyalurónová, výplňové materiály  sú často  skloňované  slová u žien po určitom veku.

 

Botulotoxín sa v medicíne používa na liečebné účely a v estetickej medicíne sa ako botuloxín typu A používa na vyhladenie a odstránenie mimických vrások. Prvé znaky vyhladenia vrások sa začnú prejavovať približne za 5 dní.

K úplnému vyhladeniu vrások dôjde za 14 dní. Po prvej aplikácii účinok vydrží 3 až 5 mesiacov. Po opakovaných aplikáciách sa doba predĺži až na 9 a viac mesiacov.

 

Kyselina hyalurónová je základná látka, ktorá sa vyskytuje v spojivovom tkanive človeka a patrí medzi základné výplňové materiály. Má vysokú afinitu k vode a dokonalé hydratačné vlastnosti. Pre tieto svoje vlastnosti patrí kyselina hyalurónová k najpoužívanejším materiálom v estetickej medicíne na odstránenie vrások, doplnenie objemu tváre a hydratáciu pokožky. Používa sa v podobe gélu v injekčnej forme, aplikuje sa priamo pod vrásku, čím dôjde k jej vyhladeniu s okamžitým výsledkom. Trvácnosť závisí od druhu použitého materiálu (6 až 12 mesiacov) a od metabolizmu a zdravotného stavu.

 

Kedy je vhodné začať s botoxom a kyselinou hyalurónovou? Aké sú nežiaduce účinky? Na čo si dávať pozor?

 

Navštívili  sme centrum Esthemed, kde nám pani doktorka Mudr. Nádvorníková zodpovedala všetky otázky a ukázala aplikáciu botoxu a kyseliny hyalurónovej.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucia Fabova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies