Repka reaguje na Dankove tvrdé slová: Bude to bolestivé pre všetky strany

NETKY.SK • 16 Január 2017, 14:12 • 2 min
Repka reaguje na Dankove tvrdé slová: Bude to bolestivé pre všetky strany

Bratislava - Predseda Národnej rady SR Andrej Danko pohrozil vedeniu Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA) zastavením financovania. Vyhlásil to v pondelok po stretnutí s reprezentantkou v alpskom lyžovaní Veronikou Velez-Zuzulovou, jej otcom Timotejom Zuzulom a otcom Petry Vlhovej Igorom Vlhom. Prezident SLA František Repka tvrdí, že takýto krok by bol bolestivý pre všetky strany.

slovakia

left justify in out

Pondelňajšiemu stretnutiu predchádzali spory SLA s oboma poprednými reprezentantkami ohľadom "Štatútu reprezentanta", ktorý obe tesne pred Vianocami odmietli podpísať. Danko zároveň upozornil, že vedenie asociácie ešte stále neupravilo svoje stanovy podľa novely zákona o športe a tak mu hrozí zastavenie financovania.

 

"Slovenská lyžiarska asociácia je jediná, ktorá ignoruje ministerstvo školstva pri zosúladení stanov a vnútorných mechanizmov a dnes nastáva prvýkrát v histórii slovenského športu, že môže dôjsť k zastaveniu priameho financovania SLA. Máme nový zákon o športe, ktorého jednou zo zásadných ambícii bolo, aby zväzy neboli odtrhnuté od reality, aby sme ich nútili k hospodárnemu nakladaniu, aby sme mali reálnu možnosť v prípade, keď príde k zlyhaniu financovania, že môžeme priamo financovať športovcov a kluby," povedal Danko.

 

Andrej Danko si pozval na brífing naše najlepšie lyžiarky, tvrdé slová adresoval SLA

 

Na pondelňajší brífing zareagoval prezident SLA František Repka v stanovisku, ktorý zaslal Športovej redakcii TASR. V ňom zdôraznil, že zastavenie financovania by bolo bolestivé pre všetky strany a upozornil, že asociácia zverejnila kompletné financovanie.

 

Repka sa vyjadril osobitne aj k vyjadreniam Danka: "Sme toho názoru, že šport by sa nemal miešať s politikou a už vôbec nie na vytĺkanie politických bodov a lacné PR. Pán Danko by mal skôr odpovedať na otázku, prečo toleruje na kľúčovej pozícii v rezorte školstva človeka, ktorý je v jasnom konflikte záujmov, keďže figuruje ako žalobca v niekoľkých súdnych sporoch proti SLA a zároveň rozhoduje o tom, či stanovy SLA sú v poriadku a zároveň či a koľko dostane tá istá SLA od štátu peňazí. Opýtajte sa ho aj na športové centrum, ktoré sa má stavať v Banskej Bystrici..."

 

"Ak štát k takémuto kroku pristúpi, budeme sa musieť podľa toho zariadiť. No už teraz môžeme povedať, že to bude bolestivé riešenie pre všetky strany. Do celého sporu vstupuje množstvo ľudí, ktorí o problematike nič netušia. My nechceme žiadnu vojnu, práve naopak. Sme na naše reprezentantky hrdí a tešíme sa z ich úspechov. Žiadne polená nikomu pod nohy nehádžeme, hoci niekto sa snaží tento dojem neustále živiť. V celom spore ide ako to väčšinou býva o peniaze. My sme financovanie zverejnili do posledného centu, pýtať sa teraz treba druhej strany," napísal v stanovisku.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona