Repčík zažil najkrajší moment sezóny, limit na OH v Riu pokoril aj pre očami priateľky a dcérky

NETKY.SK • 7 December 2015, 10:18 • 2 min
Repčík zažil najkrajší moment sezóny, limit na OH v Riu pokoril aj pre očami priateľky a dcérky

BRATISLAVA - Slovenský rekordér v behu na 800 m Jozef Repčík za najkrajší moment sezóny 2015 považuje dobeh do cieľa osemstovky na 26. ročníku atletického mítingu v talianskom letovisku Lignano Sabbiadoro. Skončil v nej na výbornom 2. mieste za Austrálčanom Riseleym a časom 1:45,40 min splnil limity na MS 2015 v Pekingu (1:46,00) i na OH 2016 v brazílskom Riu de Janeiro (1:45,80). Navyše, veľmi ho potešilo, že tento míľnik dokázal prekonať na podujatí, na ktorom bola v hľadisku aj jeho priateľka s ich dcérkou.

slovakia

left justify in out

"To bola chvíľa, ktorá sa nedá len tak zabudnúť," zdôraznil 29-ročný rodák z Brezovej pod Bradlom a pokračoval: "Hoci MS v Pekingu mi nevyšli podľa mojich predstáv, nemôžem rok 2015 hodnotiť ako nevydarený. Skôr naopak. Priemer mojich výsledkov zo súťažného ročníka 2015 bol najlepší za posledné roky. Samozrejme, viem, že určite tie výkony treba ešte zlepšiť. Ale sezónu 2015 nehodnotím zle," konštatoval strieborný osemstovkár zo Svetovej univerziády 2013 v ruskej Kazani. Hoci v závere tohtoročnej sezóny člen bratislavského atletického klubu Hraj na tie nohy (HNTN) dianie na pretekoch sledoval iba v pozícii pasívneho diváka, s tým, čo v hodnotenom období prežil, bol celkom spokojný.


"Ak mám hovoriť o sklamaniach, ktoré ma postretli počas teraz hodnoteného roka, tak najradšej by som zabudol najmä na jeho záver, kedy ma opäť začala trápiť zranená achilovka. Bolo to tak zlé, že sme to museli riešiť operačným zákrokom. Je prirodzené, že človek chce na zranenia a choroby čo najskôr zabudnúť," reagoval na otázku agentúry SITA osemstovkár, ktorý v roku 2008 na Zlatej tretre v Ostrave výkonom 1:44:94 min po takmer 40 rokoch dokázal prekonať poriadne "bradatý" rekord legendárneho Jozefa Plachého.


Aby tento čas ešte mohol niekedy v budúcnosti zlepšiť, v tomto období už trénuje. "Aj keď moja noha po operácii trochu štrajkuje, trénujem normálne dvojfázovo. Chcem sa pripraviť na plynulý nábeh do novej sezóny, pretože jej halovú časť radšej vynechám. Nebol by som rád, keby som sa opäť zranil," tvrdil Jozef Repčík a pokračoval: "Samozrejme, nejaké štarty aj v hale určite budú. Ale skôr v zahraničí ako doma. V decembri idem na osemnásť dní na prípravu do Portugalska. Koncom roka zasa odchádzame s trénerom na 40-dňové sústredenie do JAR."


Jozef Repčík sa preto chystá trénovať na juhu Afriky, aby nemusel v zimných mesiacoch behať na Slovensku. Aby aj pre nedávno operovanú achilovku bol v optimálnych podmienkach, čiže v teple a príjemnej klíme. "Samozrejme, aj teraz už dvojfázovo trénujem. Udržujem sa v bežeckej kondícii. Aby som nevyšiel z cviku. Trénujem, aby som sa čo najrýchlejšie dostal do optimálnej formy," priblížil víťaz osemstovky na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) 2003 v Paríži (1:49:96) svoj plán športovej prípravy počas aktuálnej zimy.


Po sezóne sa prekvapujúco rozišiel s trénerom Marcelom Lopuchovským a začal spolupracovať s Petrom Žňavom z Nitry. "Som rád, lebo je to zmena, ktorá dúfam, že bude pozitívna a spolu s Petrom dosiahneme nejaké pekné výsledky v olympijskom roku 2016," povedal Jozef Repčík na margo zmeny svojho kormidelníka.

 

"Ja som ho oslovil s ponukou. Chvíľu váhal, čo som veľmi dobre pochopil. Viem, čo najviac zvažoval. Veľmi dobre si totiž uvedomujem, že máloktorý tréner chce pripravovať atléta, ktorý je po operácii. To je dosť veľká dilema a riziko. Navyše, sedem - osem mesiacov pred olympiádou, na ktorú sa ten atlét zodpovedne chystá. Môj súčasný tréner sa po prijatí mojej ponuky dostal do ťažkej situácie. Verím však, že si navzájom pomôžeme. Som veľmi rád, že sa na to podujal," zvažoval svoje slová účastník OH 2008 v Pekingu a dvojnásobný finalista ME a pokračoval: "Viem aj to, že počas sezóny 2016 budeme ostro sledovaní všetkými ľuďmi, ktorí sú naši neprajníci. To je tiež motív, aby sme sa s Petrom Žňavom spoločne poriadne zahryzli do prípravy. Potrebné sily a pozitívnu energiu nám budú do žíl vlievať tí ľudia, ktorí nám budú naďalej držať palce, aby nám zámery vyšli. Práve táto skupina ľudí je pre nás v ďalšom období spoločnej prípravy rozhodujúca. Neradi by sme sklamali tých, ktorí nám napriek všetkým veciam, ktoré sa okolo mňa v závere sezóny 2015 udiali, držia palce a ktorí nám aj v tomto zložitom období zostali verní," zdôraznil Jozef Repčík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies