Renzi upozornil na význam investícií do školstva v boji s domácim terorizmom

NETKY.SK • 21 September 2016, 15:16 • 2 min
Renzi upozornil na význam investícií do školstva v boji s domácim terorizmom

NEW YORK - Taliansky premiér Matteo Renzi vo svojom prejave na 71. zasadnutí Valného zhromaždenia OSN vyhlásil, že účinnou metódou boja proti nárastu "domáceho" terorizmu v rozvinutých krajinách je zvýšenie výdavkov na školstvo. Na svojej webovej stránke o tom dnes informoval taliansky denník La Stampa.

slovakia

left justify in out

Podľa Renziho neslobodno zabúdať na to, že problém terorizmu sa neobjavuje len v podmienkach vojenských konfliktov, ale aj pre to, že "niektorým častiam miest nevenujeme dostatok pozornosti". Taliansky premiér zdôraznil, že "jedinou metódou boja so vznikom takéhoto terorizmu sú veľké finančné investície do školstva a rozvoja ľudského kapitálu".

 

Taliansko podľa jeho slov dáva do týchto oblastí značné finančné zdroje. Spresnil, že práve tejto téme bude na budúci rok venovaný summit siedmich priemyselne najvyspelejších krajín G7 v talianskej Taormine. Renzi dodal, že Taliansko tam príde s návrhom, aby za každé euro investované do bezpečnosti bolo jedno euro poukázané aj do kultúry. Renzi vo svojom príhovore zopakoval, že terorizmus je jednou z najväčších výziev súčasnosti.

 

V sobotu na tlačovej konferencii v New Yorku v súvislosti s migračnou vlnou, ktorej je vystavená jeho krajina, uviedol, že nie je dôvod spájať migráciu s terorizmom, lebo "teroristi nepriplávali do Európy na lodiach, ale pricestovali lietadlami, pričom páchatelia teroristického útoku z 11. septembra (2001 v USA) leteli dokonca biznis triedou".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies