Renzi: Talianske banky pracujú na vyriešení problémov, ktoré odhalili testy ECB

NETKY.SK • 3 November 2014, 14:11 • 2 min
Renzi: Talianske banky pracujú na vyriešení problémov, ktoré odhalili testy ECB

BRESCIA - alianske banky Monte dei Paschi di Siena a Carige pracujú na vyriešení problémov, ktoré odhalili záťažové testy Európskej centrálnej banky (ECB). Ale taliansky bankový sektor ako celok je spoľahlivý. Vyhlásil to dnes premiér Matteo Renzi, ktorého cituje agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Doteraz Renzi nekomentoval výsledky záťažových testov, ktoré ukázali, že tretia najväčšia banka v Taliansku Monte dei Paschi a janovská sporiteľňa potrebujú zvýšiť svoj kapitál dohromady o takmer 3 miliardy eur.
     

"Výsledky záťažových testov nám hovoria, že väčšina talianskeho bankového systému je v pozícii, že zvládne náročné výzvy budúcnosti," povedal Renzi na stretnutí podnikateľov v severotalianskom meste Brescia.

     

"Tie entity, ktoré narazili na ťažkosti, začali okamžite pracovať na riešeniach a už ich majú na dosah," dodal.
     

Viacerí členovia vlád, vrátane ministra hospodárstva Piera Carla Padoana, dali jasne najavo, že banky si musia potrebný dodatočný kapitál zohnať na trhoch a nemajú sa spoliehať na štát.
     

Testy ukázali, že spomedzi talianskych bánk len Monte dei Paschi a Carige potrebujú zvýšiť kapitál, aby zvládli zhoršenie situácie v eurozóne.
     

Monte dei Paschi si zvolila za strategických poradcov banky Citigroup a UBS, ktoré jej majú pomôcť zohnať potrebných 2,1 miliardy eur pre zvýšenie kapitálu na požadovanú úroveň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona