Renzi: Štáty, ktoré nesúhlasia s migračnými kvótami, nemajú dostávať eurofondy

NETKY.SK • 22 Február 2016, 13:38 • 2 min
Renzi: Štáty, ktoré nesúhlasia s migračnými kvótami, nemajú dostávať eurofondy

RÍM - Európska únia by mala odobrať finančné prostriedky tým východoeurópskym členským štátom, ktoré nie sú ochotné súhlasiť s kvótami na prerozdelenie migrantov, uviedol dnes podľa agentúry DPA taliansky premiér Matteo Renzi.

slovakia

left justify in out

Poľsko, Česká republika, Slovensko a Maďarsko - teda krajiny, ktoré sú príjemcami finančných prostriedkov z Európskeho fondu regionálneho rozvoja (ERDF) - odmietajú plány Bruselu prerozdeliť medzi štáty EÚ žiadateľov o azyl, ktorí cez Stredozemné more prichádzajú do Talianska a Grécka.

 

"Myslím si, že ak niekto neprejavuje solidaritu v otázke migrácie, majú väčšie krajiny absolútne právo neprejavovať solidaritu v otázke dotácií (z rozpočtu EÚ)," povedal Renzi na tlačovej konferencii pre zahraničných novinárov v Ríme.

 

Taliansky premiér tiež uviedol, že na tento problém poukázal aj na minulotýždňovom summite EÚ v Bruseli, pričom vyslovil varovanie, že pre protimigračný postoj krajín Vyšehradskej štvorky (V4) bude Taliansko na nadchádzajúcich rokovaniach o rozpočte únie na roky 2020-26 o výške svojho rozpočtového príspevku tvrdo rokovať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona