Renzi položil kvety na mieste vraždy Nemcova

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 12:10 • 2 min
Renzi položil kvety na mieste vraždy Nemcova

RÍM/MOSKVA - Taliansky premiér Matteo Renzi položil dnes kvety na moskovskom moste, kde pred šiestimi dňami neznámy páchateľ zastrelil poprednú osobnosť ruskej opozície Borisa Nemcova. Napísala to agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Renzi položil na pamätnom mieste vraždy kyticu šiestich karafiátov zabalených v zeleno-bielo-červenej stužke, talianskych národných farbách, pričom situáciu nekomentoval, napísala tlačová agentúra ANSA.

 

Po takomto symbolickom vyslovení úcty zabitému politikovi sa Renzi stretol s talianskymi podnikateľmi pôsobiacimi v Rusku. Dnes ho čaká tiež prijatie u ruského prezidenta Dmitrija Medvedeva a kolegu Vladimira Putina.

 

V stredu taliansky premiér rokoval s ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom v Kyjeve. Zasadil za urýchlenú stabilizáciu konfliktu na východe tejto krajiny a rešpektovanie suverenity a územnej celistvosti Ukrajiny; Rusko vyzval na spoluprácu, ktorá by viedla k zmierneniu medzinárodných sankcií.

Nemcova zastrelili neznámi páchatelia alebo páchateľ minulý týždeň v piatok večer na Veľkom moskovskom moste neďaleko Kremľa; doposiaľ neboli zatknutí žiadni podozriví.

 

Nemcov zastával post vicepremiéra v druhej polovici 90. rokov za vlády vtedajšieho ruského prezidenta Borisa Jeľcina. Istý čas sa o ňom dokonca hovorilo ako o možnom Jeľcinovom nástupcovi. Neskôr sa stal ostrým kritikom Putinovho režimu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies