Renzi naznačil možnosť svojho návratu do politiky

NETKY.SK • 7 December 2016, 18:46 • 2 min
Renzi naznačil možnosť svojho návratu do politiky

RÍM - Odstupujúci taliansky premiér Matteo Renzi dnes povedal svojim stúpencom, aby nestrácali nádej a vyzval svojich politických oponentov, aby predložili konštruktívne návrhy na riešenie súčasnej politickej krízy v krajine.

slovakia

left justify in out

"Nájdeme cestu ako nepremárniť to dobré, čo ste urobili," prisľúbil Renzi v elektronickom newsletteri, ktorý rozoslal svojim priaznivcom. "Je tu niekoľko miliónov Talianov, ktorí veria v iný typ politiky, videli sme ich (v predchádzajúcich hlasovaniach) a uvidíme ich znova v budúcnosti," dodal.

 

Podľa Renziho teraz nastal čas na jeho odchod. Súčasne však poznamenal, že dostáva tisíce e-mailov a SMS správ, v ktorých mu jeho stúpenci vyjadrujú podporu. "Mám šťastie, že som obklopený takým množstvom sympatií. A ľuďmi, čo sa o mňa starajú," napísal.

 

V otázke budúcej vlády Renzi zdôraznil, že to nezávisí od neho, ale od všetkých politických strán. Tie musia podľa neho prevziať zodpovednosť za dianie v krajine a jasne sa vysloviť, či si želajú predčasné voľby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies