Renzi: EÚ nemôže strácať čas diskusiami o procedúrach odchodu Británie

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 13:17 • 2 min
Renzi: EÚ nemôže strácať čas diskusiami o procedúrach odchodu Británie

RÍM - Taliansky premiér Matteo Renzi dnes vyhlásil, že Európska únia si nemôže dovoliť stráviť rok diskusiami o tom, akými postupmi by sa malo realizovať vystúpenie Británie. Išlo by podľa neho o najhoršiu cestu, ako by sa mohla únia teraz vydať, informovali agentúry DPA a AP.

slovakia

left justify in out

Renzi poukázal na to, že EÚ "strávila rok rokovaniami" zameranými na splnenie požiadaviek Londýna ohľadom členstva v únii pred britským referendom o členstve v únii. "To posledné, čo by Európa mala robiť, je pustiť sa do rok trvajúcich diskusií o procedúrach," povedal Renzi v talianskom Senáte pred cestou do Berlína, kde bude popoludní hovoriť o brexite s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom, nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou a predsedom Európskej rady Donaldom Tuskom.

 

Tohtotýždňový summit EÚ "nebude posledným", na ktorom bude dominovať téma vystúpenia Británie, zdôraznil Renzi. Tieto stretnutia sa však podľa neho musia sústrediť viac na oživenie EÚ ako na postupy v súvislosti s brexitom.

 

Renzi dodal, že európski lídri potrebujú "guráž, jasnozrivosť a inteligenciu", pričom teraz nie je čas na improvizáciu. EÚ by sa tiež "mala zaoberať o trocha viac sociálnymi otázkami a o trocha menej byrokratickými otázkami".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies