Renovácia areálu Roland Garros sa môže začať

NETKY.SK • 4 Október 2016, 12:22 • 2 min
Renovácia areálu Roland Garros sa môže začať

PARÍŽ - Nekonečný príbeh plánového rozšírenia a rekonštrukcie parížskeho tenisového areálu Roland Garros bude mať šťastný koniec.

slovakia

left justify in out

Najvyšší francúzsky súd zvrátil rozhodnutie administratívneho tribunálu metropoly o zastavení prác. V zdôvodnení uviedol, že zmrazenie výstavby nemalo právne opodstatnenie. Radnica francúzskej metropoly 24. marca povolila namietajúcim obyvateľom a environmentalistom nechať vypracovať novú štúdiu vplyvu zmien na predmetnú lokalitu v blízkosti Buloňského lesíka. Základným problémom je, že národná federácia FFT ráta s využitím priľahlej botanickej záhrady Serres d´Auteuil s drevinami aj z 19. storočia. V rámci vynovenia dejiska antukového druhého grandslamového turnaja sezóny z prelomu mája a júna pribudne nový kurt s diváckou kapacitou 5000 návštevníkov a FFT chce zastrešiť hlavný Dvorec Philippa Chatriera. Vzhľadom na doterajšie viaznutie sa to udeje najskôr na ročník 2020. Plocha sa rozrastie z 8,5 na 13,5 hektára.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies