René Školiak pokračuje v Skalici

NETKY.SK • 14 August 2014, 13:16 • 2 min
René Školiak pokračuje v Skalici

SKALICA - Hokejový útočník René Školiak pokračuje v kariére v extraligovom HK 36 Skalica. S vedením klubu sa dohodol na novom kontrakte.

slovakia

left justify in out

Školiak po minulej sezóne požiadal vedenie HK 36 o ukončenie spolupráce. Počas leta mal ponuky z maďarskej nadnárodnej MOL Ligy i Kazachstanu, napokon sa však rozhodol aj z rodinných dôvodov zotrvať v Skalici.

 

"V prvom rade som vyšiel po sezóne v ústrety klubu, keďže mal finančné problémy. Mal som ešte rok platnú zmluvu, no nechcel som tým klub zaťažovať. Chcel som ho odbremeniť od povinností voči mne. Počas prípravy sa začali rozhovory. Vedenie mi predostrelo, aké má plány, predstavy. Vyjasnili sme si nejaké veci a na základe toho všetkého som sa rozhodol, že zostanem. Chcem Skalici pomôcť. I do budúcna by som rád zostal pri skalickom hokeji," uviedol v rozhovore pre klubový web Školiak, ktorého manželka nedávno porodila dcéru Miu. 

 

Tridsaťpäťročný útočník je odchovancom Liptovského Mikuláša, do Skalice prišiel v roku 2006 zo Slovana Bratislava. V uplynulej sezóne v 62 stretnutiach Tipsport extraligy strelil 16 gólov a pridal 36 asistencií. 

 

V kempe si zmluvu s HK 36 vybojoval aj Tomáš Nechala. Dvadsaťjedenročný obranca súhlasil so spoluprácou na jeden rok. Odchovanec trenčianskej Dukly hral extraligu aj za HK Orange 20. "Bol o mňa záujem z Fínska, no to napokon padlo. Ešte v máji sa o mňa zaujímala Dukla Trenčín, avšak momentálne majú dostatok obrancov. Agent napokon prišiel s touto alternatívou. Skalica je kúsok od môjho domova, nejakú hodinku a pol cesty, tak som sa rozhodol to skúsiť. Som rád, že tu môžem byť. Ja som vďačný za to, že mi bola ponúknutá zmluva, že som dostal šancu zahrať si extraligu v Skalici. Mám šancu ukázať sa a napredovať," uviedol na klubovom webe Nechala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies