Renaultu a FCA padli akcie na burze po nevydarenom pokuse o fúziu

NETKY.SK • 6 Jún 2019, 14:05 • 2 min
Renaultu a FCA padli akcie na burze po nevydarenom pokuse o fúziu

LONDÝN - Po tom ako FCA stiahlo ponuku o fúzii s Renaultom, obom spoločnostiam na výrobu automobilov padli prudko akcie. Počas ranného obchodovania na burze sa renaultu prepadli o 7 % a FCA Fiat Chrysler o celé 3 %.

slovakia

left justify in out

FCA minulý týždeň ohromil trhy, keď navrhol fúziu s Renaultom a rovnakým podielom vo výške 50 % pre obe firmy. Vznikol by tak tretí najväčší výrobca áut na svete.

 

Analytici tento plán uvítali ako jeden z mála obchodov v automobilovom sektore, ktorý by mohol byť úspešný. Francúzska vláda mu tiež dala zelenú, ale s podmienkami. A práve tie fúziu zastavili. FCA vo vyhlásení uviedol, že "zostáva pevne presvedčený o racionálnosti a princípoch svojho návrhu, ktorý bol starostlivo vyvážený, aby priniesol výhody všetkým stranám." 

 

img

 

Lenže v krajine galského kohúta v súčasnosti neexistujú politické podmienky pre úspešné pokračovanie fúzie. Renault v samostatnom vyhlásení dodal, že jeho predstavenstvo "nie je schopné prijať rozhodnutie, pretože zástupcovia francúzskeho štátu požiadali o odloženie hlasovania na neskôr."

 

Dohoda Renaultu s FCA by viedla k vytvoreniu automobilovej skupinu s trhovou hodnotou viac ako 30 miliárd eur a celou škálou značiek vrátane Alfa Romeo, Maserati, Jeep či Dacia a Lada. Dvaja zástupcovia Nissanu údajne požiadali o viac času na schválenie dohody. Centrála Nissanu v Tokiu sa k tomu oficiálne nevyjadrila.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nissan #nissan #logo #emblem #nissanlogo

Príspevok, ktorý zdieľa FM Motors (@fmmotorsofficial),

 

Vzťahy v aliancii Renault-Nissan-Mitsubishi sú pod tlakom od zatknutia jej bývalého šéfa Carlosa Ghosna vlani v novembri, ktorý čaká na súdny proces v Japonsku. Čelí obvineniam, že nevykázal všetky svoje príjmy a využíval financie Nissanu na súkromné účely.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona