Renault zvolá na úpravy vyše 15-tisíc vozidiel

NETKY.SK • 19 Január 2016, 19:05 • 2 min
Renault zvolá na úpravy vyše 15-tisíc vozidiel

PARÍŽ - Francúzska automobilka Renault zvolá na úpravy vyše 15.000 vozidiel.

slovakia

left justify in out

Automobilka bude testovať, či ich filtračné systémy a motory spĺňajú normy pre emisie. Informovala o tom agentúra RTTNews.

 

Tento krok nasleduje po prekvapujúcej razii francúzskych vyšetrovateľov v parížskom závode Renaultu minulý týždeň. Zamerali sa pritom na kontrolu technológií na meranie emisií. Objavili pritom nezrovnalosti pri určitých modeloch motorov.

 

Je to reakcia na emisný škandál najväčšieho európskeho výrobcu vozidiel, nemeckého koncernu Volkswagen (VW). Ten namontoval do niektorých dieselových áut softvér, ktorý počas testovania umožňoval zamaskovať skutočné hodnoty oxidov dusíka. Škandál odhalila vlani v septembri americká Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA).

 

Francúzska vláda po vypuknutí emisného škandálu vytvorila nezávislú technickú komisiu, ktorá má za úlohu skontrolovať výrobné zariadenia francúzskych automobiliek.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies