Renault pre emisie zvoláva na opravu 15-tisíc áut

NETKY.SK • 19 Január 2016, 11:07 • 2 min
Renault pre emisie zvoláva na opravu 15-tisíc áut

PARÍŽ - Francúzsky výrobca automobilov Renault zvolá na opravu viac ako 15 tisíc áut a upraví im motor tak, aby zodpovedal emisným normám. Informovala o tom v utorok ministerka životného prostredia Segolene Royalová.

slovakia

left justify in out

Minulý týždeň Renault oznámil, že vyšetrovatelia prehľadávali tri pracoviská automobilky, pričom sa zamerali na technológiu merania emisií. Testy podľa Royalovej neodhalili prítomnosť softvéru, ktorý by skresľoval údaje o emisiách oxidu uhličitého a oxidu dusíka. Vláda v Paríži nariadila testovanie s cieľom zistiť, či sa v autách na francúzskych cestách nenachádza zakázaný softvér, podobný tomu, ktorý použila vo svojich autách spoločnosť Volkswagen.

 

Renault sa zaviazal zvolať viac ako 15 tisíc vozidiel a upraviť ich tak, aby filtračný systém fungoval za akýchkoľvek teplotných podmienok, uviedla ministerka. Autá s upravenými motormi sa následne otestujú v reálnej premávke bez ohľadu na vonkajšie teploty, dodala Royalová. Podľa ministerky emisné normy neprekračuje iba Renault, iných výrobcov však nespomenula.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona