Renault môže šokovať stratégov Volkswagenu lacným terénnym modelom

NETKY.SK • 25 Máj 2015, 14:55 • 2 min
Renault môže šokovať stratégov Volkswagenu lacným terénnym modelom

PARÍŽ - Vyvážené krivky, svieže vstupy chladenia a slušný priestor medzi podvozkom a terénom, ktorý má Kwid, nový model SUV francúzskeho koncernu Renault, sa na pohľad sotva odlišuje od bežného západného typu terénnych vozidiel. Informuje o tom manager magazin online.

slovakia

left justify in out

Renault predstavil v nedeľu (24.5.) Kwid v Indii, lebo je určený predovšetkým pre jej trh. Do indických autopredajní sa dostane už v druhej polovici tohto roku. Predstavením Kwidu hodili Francúzi rukavicu konkurencii. Renault chce zvýšiť svoj podiel na celkovom predaji osobných áut v Indii zo súčasných dvoch na 5 %.

 

Konkurenciu sa rozhodli poraziť cenou Kwidu. Bude tam stáť 4000 až 4500 eur. Za takú cenu sa v Európe zvyčajne kupuje staršie auto. Francúzi dokazujú, že sa vhodnými, nie drahými vozidlami, dá celkom slušne zarobiť. Potvrdzuje to už roky ich Dacia. Kwid je ešte lacnejší než modely rumunského závodu Renaultu.

 

Superlacné francúzske SUV môže priviesť do zúfalstva stratégov Volkswagenu (VW). Už roky sa vo Wolfsburgu trápia s programom modelu lacného auta pre rozvojové krajiny. Avšak projekt lacného auta (budget car) sa vo Wolfsburgu nerozvíja pod šťastnou hviezdou.

 

VW najprv spájal projekt lacného auta s japonskou automobilkou Suzuki. Zámer skrachoval. Potom začala skupina vývojárov pod vedením bývalého manažéra Opelu Hansa Demanta intenzívne pracovať na vlastných lacných modeloch. Návrhy však cenovo nevyhovovali pre trhy podobné čínskemu. Dva modely by mali prísť na indický trh v roku 2016. Ich ceny majú byť však nad 6000 eur. V Indii toľko stojí auto strednej triedy. V krajine sa za lacné vozidlá pokladajú tie, ktoré stoja menej ako 4000 eur.

 

Kwidom sa Renault zameriava na základnú skupinu záujemcov, ktorí na subkontinente už majú prostriedky na nové auto, ale nemôžu pomýšľať ani na najmenší luxus. Vybavenie Kwidu je však slušné; napríklad jeho tachometer neukazujú rýchlosť ručičkou, ale digitálne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona