Renault dnes otvoril svoju prvú továreň v Číne

NETKY.SK • 1 Február 2016, 13:55 • 2 min
Renault dnes otvoril svoju prvú továreň v Číne

WU-CHAN - Francúzska automobilka Renault dnes otvorila svoju prvú továreň v Číne. Táto ázijská krajina je totiž z hľadiska predaja najväčším automobilovým trhom na svete a Renault sa podobne ako jeho rivali snaží získať čo najväčší podiel na čínskom trhu. Informovala o tom agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Továreň v meste Wu-chan je spoločným podnikom Renaultu a čínskeho výrobcu áut Dongfeng. Po dosiahnutí plnej výrobnej kapacity ročne vyprodukuje 150.000 vozidiel.

 

Carlos Ghosn, generálny riaditeľ Renaultu, na inaugurácii nového závodu skonštatoval, že Čína naďalej zostáva hlavným ťahúňom automobilového priemyslu. A továreň vo Wu-chan je "prvým veľkým krokom" k rozvoju spoločného podniku Dongfeng-Renault, ktorý francúzskej firme pomôže dosiahnuť rast zisku.

 

Čína je pre automobilky veľmi dôležitá, je hlavným zdrojom ich zahraničných tržieb. V továrni Dongfeng-Renault sa bude vyrábať model Kadjar, najnovší terénny model francúzskej firmy. Práve tieto typy áut sú momentálne na čínskom trhu najžiadanejšie.

 

V Číne sa vlani predalo celkovo 24,60 milióna áut, o 4,7 % viac ako v roku 2014. Ale vlaňajšie tempo rastu predaja bolo výrazne pomalšie ako v roku 2013, keď odbyt áut v Čine stúpol medziročne o takmer 14 %. Dôvodom je spomaľovanie čínskej ekonomiky, ktorá vlani vzrástla o 6,9 %, najmenej za 25 rokov.

 

Odborníci predpovedajú, že tento rok sa predaj áut v Číne zvýši o približne 6 % na 26 miliónov kusov.

 

Spomedzi zahraničných firiem najviac áut predal minulý rok v tejto ázijskej krajine americký koncern General Motors, a to 3,61 milióna vozidiel. Predbehol tak nemecký koncern Volkswagen, ktorý tvrdo zasiahol škandál s podvodmi pri emisných testoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies