Renato Sanches najmladším účastníkom finále ME

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 09:19 • 2 min
Renato Sanches najmladším účastníkom finále ME

PARÍŽ - Portugalský stredopoliar Renato Sanches prekonal reprezentačného spoluhráča Cristiana Ronalda a je najmladším hráčom, ktorý nastúpi vo finále majstrovstiev Európy vo futbale.

slovakia

left justify in out

Portugalsko sa stretne s domácim Francúzskom a talentovaný futbalista Bayernu Mníchov má v deň rozhodujúceho stretnutia o primát 18 rokov a 326 dní. Ronaldo mal v roku 2004 vo finále proti Grécku 19 rokov a 150 dní. Sanches počas turnaja predstihol Ronalda i v ďalšej štatistike - je najmladším Portugalčanom, ktorý nastúpil na záverečnom turnaji majstrovstiev Európy. Rodák z Lisabonu sa stal aj najmladším futbalistom, ktorý skóroval vo vyraďovacej fáze ME. Sanches je aj tretím najmladším strelcom, ktorý strelil gól na záverečnom turnaji. Informácie uverejnil portál goal.com, ktorý citoval twitterové konto OptaPaolo.

 

Renato Sanches je podľa niektorých médií starší ako uvádza. Osemnásťročný stredopoliar (nar. 18. augusta 1997) môže mať podľa denníka Jornal de Notícias v skutočnosti 23 rokov. Dátum narodenia mu vraj oficiálne zaznamenali päť rokov po príchode na svet. Hráčov otec odišiel za prácou do Francúzska, keď mal malý Renato päť mesiacov a vrátil sa po dovŕšení chlapcových piatych narodenín. "Takéto podozrenia sú hanebné," cituje slová portugalského mladíka portál sport.se.pl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies