Remíza Japonska s Gréckom spečatila postup Kolumbie

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 08:27 • 2 min
Remíza Japonska s Gréckom spečatila postup Kolumbie

NATAL - Futbalisti Japonska remizovali s Grékmi 0:0 vo štvrtkovom zápase C-skupiny na XX. majstrovstvách sveta v brazílskom Natale. Nerozhodný výsledok na štadióne Arena das Dunas spečatil postup Kolumbijčanov do osemfinále.

slovakia

left justify in out

V úvodnej štyridsaťpäťminútovke boli aktívnejší Japonci, najväčšie príležitosti na skórovanie nevyužili Juja Osako a Keisuke Honda. V 38. min oslabil svoj tím kapitán Grécka Kostas Katsouranis, ktorý musel opustiť ihrisko po druhej žltej karte. Po zmene strán mohol v 68. min rozhodnúť Jošito Okubo, ale v sľubnej pozícii zlyhal a o tri minúty neskôr ho na radosť Grékov napodobnil nepresným zakončením obranca nemeckého Schalke 04 Gelsenkirchen Acuto Učida. Oslabení zverenci portugalského trénera Fernanda Santosa skúšali šťastie najmä po štandardných situáciách, ale hlavičky Gekasa a Samarasa si nenašli cestu do siete a oba tímy si pripísali po prvom bode na svetovom šampionáte v Brazílii. Gréci vo svojom ôsmom vystúpení na MS prvý raz neinkasovali. 

 

Na čele tabuľkového poradia C-skupiny sú so šiestimi bodmi Kolumbijčania, ktorí vo štvrtok zdolali hráčov Pobrežia Slonoviny 2:1 a nebudú chýbať medzi najlepšou šestnástkou turnaja. Na druhom mieste sú Afričania s troma bodmi, Japonci a Gréci majú na svojom konte jeden bod. V záverečných dueloch si zmerajú sily Kolumbia s Japonskom a Pobrežie Slonoviny s Gréckom. 

C-skupina: 
Japonsko - Grécko 0:0 
ŽK: 12. Hasebe - 27. Katsouranis, 55. Samaras, 89. Torosidis, ČK: 38. Katsouranis (Grécko) po druhej ŽK, rozhodovali: Aguilar - W. Torres, Zumba (všetci Salv.), 39 485 divákov 

 



Zostavy: 
Japonsko: Kawašima - Učida, Jošida, Konno, Nagatomo - Jamaguči, Hasebe (46. Endo) - Okazaki, Honda, Okubo - Osako (57. Kagawa) 
Grécko: Karnezis - Torosidis, Manolas, Papastathopulos, Holebas - Maniatis, Katsouranis, P. Kone (81. Salpingidis) - Fetfatzidis (41. Karagunis), Mitroglou (35. Gekas), Samaras 
 

V úvodných minútach bola lopta častejšie na kopačkách Japoncov, v 21. min Osakova strela spoza šestnástky len tesne minula ľavú žrď Karnezisovej bránky. O šesť minút neskôr prenikol do pokutového územia Maniatis, Ázijci jeho strelu zblokovali. Výhodu priameho kopu následne takmer zužitkoval Honda, gólman Karnezis s problémami vyrazil loptu. Sedem minút pred koncom úvodného polčasu prišli Gréci o kapitána Katsouranisa, ktorý po faule na Hasebeho inkasoval od rozhodcu Aguilara druhú žltú a následne červenú kartu. V 40. min vyskúšal Torosidis pozornosť brankára Kawašimu strelou z hranice šestnástky. 

Po hodine hry vytesnil Kawašima hlavičku Gekasa mimo priestoru svojej bránky. Dvadsať minút pred koncom mali sľubné príležitosti Okubo a Učida, ale trestuhodne minuli svätyňu gréckeho gólmana Karnezisa. V 81. min neuspel po rohovom kope hlavičkovým zakončením útočník Samaras. Poslednú možnosť na skórovanie v podobe priameho kopu nepremenil Endo, oba tímy sa tak rozišli bez gólov. 

Hlasy: 
Alberto Zaccheroni (tréner Japonska, zdroj: tuttomercatoweb.com): "Sme sklamaní, dúfal som, že dnes vyhráme. Mali sme niekoľko príležitostí, ale nedokázali sme ich premeniť. Očakával som však, že si vypracujeme viac šancí na skórovanie. Útočili sme od začiatku duelu, žiaľ, nepresadili sme sa. V poslednom zápase budeme opäť bojovať o víťazstvo." 
Fernando Santos (tréner Grécka, zdroj: AP): "Moji zverenci podali skvelý výkon. Po vylúčení kapitána vzorne bojovali. Ak by Katsouranis nemusel predčasne opustiť ihrisko, možno by sme tento zápas aj vyhrali." 


Tabuľka C-skupiny: 
1. Kolumbia 2 2 0 0 5:1 6 - istý postup do osemfinále 
2. Pobr. Slonoviny 2 1 0 1 3:3 3 
3. Japonsko 2 0 1 1 1:2 1 
4. Grécko 2 0 1 1 0:3 1 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies