Remišová: Vláda sa sústreďuje na obnovu Slovenska po kríze a podporu pracovných miest

NETKY.SK • 11 Júl 2021, 14:34 • 2 min
Remišová: Vláda sa sústreďuje na obnovu Slovenska po kríze a podporu pracovných miest

BRATISLAVA - Sto dní vlády Eduarda Hegera vníma vicepremiérka a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová ako reštart po ťažkom období pandémie.

slovakia

left justify in out

Uviedla to vo svojom profile na sociálnej sieti s tým, že počas prvého roka venovali energiu na boj s pandémiou, teraz sa sústreďujú na obnovu Slovenska po kríze a podporu pracovných miest.

 

img

 

Prečítajte si: Podľa SaS bolo sto dní vlády Eduarda Hegera dobrým odrazovým mostíkom pre ďalšie trojročné vládnutie

 

Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala novú vládu na čele s Hegerom 1. apríla 2021. Remišová podotkla, že v strane Za ľudí prvých sto dní vlády Hegera využili na prípravu zásadných zmien a reforiem. Jednou z nich je odstraňovanie byrokracie.

 

img

 

„Tiež prichádzame s inovatívnym prístupom k riešeniu životných situácií – vybavovačky, napríklad pri narodení dieťaťa, spraví štát sám od seba a nebude tým zaťažovať rodičov. Za prvých sto dní Hegerovej vlády sme v parlamente aj s podporou opozície schválili už štvrtý balíček zjednodušovania eurofondov, ktorý by mal pomôcť všetkým ministerstvám využívať eurofondy flexibilnejšie, rýchlejšie a jednoduchšie," dodala Remišová.

 

Podľa Remišovej vyrokovali s Európskou komisiou prerozdelenie 780 miliónov eur z protikrízového balíka REACT-EU, ktoré využívajú na podporu pracovných miest, na zdravotníctvo, obnovu škôl či zelené riešenia.
 

"V oblasti justícií naďalej pokračujeme na súdnej mape s cieľom obnovy dôvery v justíciu, skrátenie súdnych konaní, či na sfunkčnení Najvyššieho správneho súdu. Obete trestných činov sa vďaka novele dočkajú efektívnejšej pomoci," napísala.

 

Súvisiaci článok: Heger zhodnotil svojich prvých sto dní v čele vlády. Hovorí, že na Slovensku prebieha zápas s „korupčnou hydrou“

 

Podľa nej sa aj počas tohto roka na základe nezávislého vyšetrovania orgánov činných v trestnom konaní sa ukazuje, ako starý a nový Smer zneužívali zložky štátu a políciu na diskreditáciu politických oponentov a ako fungovali korupčné schémy monštruóznych rozmerov.

 

Možno vás bude zaujímať: Kolíková: Rozhodnutie Ústavného súdu o referende o predčasných voľbách je ústavnoprávne dôležité

 

"Je potrebné o tom hovoriť, pretože napĺňanie protikorupčného mandátu, ktorý táto vláda dostala je jednou zo základných podmienok na obnovenie prosperity Slovenska a zabezpečenie kvality života pre všetkých občanov bez rozdielu, nie len niekoľkých oligarchov ako počas vlád nového a starého Smeru. Zároveň oceňujeme konsenzuálny prístup premiéra a orientáciu na výsledky. Akékoľvek spory v koalícii sa majú riešiť v rámci koalície. Ja občanom chcem dávať výsledky, nie zbytočné spory," dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona