Remišová netúži po zmene vlády, referendum o predčasných voľbách odignoruje

NETKY.SK • 28 Jún 2021, 09:00 • 2 min
Remišová netúži po zmene vlády, referendum o predčasných voľbách odignoruje

BRATISLAVA - Predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová sa na referende o predčasných voľbách nezúčastní. Uviedla to s tým, že referendum je iba "výsledkom pokrytectva Roberta Fica a Petra Pellegriniho".

slovakia

left justify in out

Dodala, že keď sa skrátenie volebného obdobia malo týkať ich po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, označovali takéto pokusy priam za štátny prevrat.

 

Naopak, vždy keď prehrali voľby a neboli vo vláde, ich hlavná náplň práce v opozícii bola podľa nej organizácia alebo podpora referenda o predčasných voľbách. 

 

"Takéto referendum bolo dvakrát pre nízku účasť neplatné a som presvedčená, že teraz to dopadne rovnako. Podporovať zvrátenú politiku Roberta Fica a Petra Pellegriniho nemienim," povedala vicepremiérka s tým, že príkladom ich politiky je očkovanie.

 

img

 

Podotkla, že všetci zodpovední vládni aj opoziční politici v Európe zdôrazňujú význam očkovania a nabádajú ľudí, aby sa dali očkovať, najmä keď hrozí tretia vlna.

 

"Iba Smer/Hlas v duchu hesla ´čím horšie pre vládu, tým lepšie pre nás´, namiesto jasnej podpory očkovania, ľudí skôr odrádzajú. Ak Ústavný súd SR náhodou rozhodne o ústavnosti referenda...takúto politiku a pokrytectvo nebudem podporovať..." uzavrela.

 


Petičný výbor odovzdal petíciu za vyhlásenie referenda o predčasných voľbách, ktorá obsahuje viac ako 600-tisíc podpisov, v podateľni Prezidentského paláca 3. mája. 

 

Referenda by sa podľa prieskumu zúčastnila viac ako polovica Slovákov!

 

Poslednou prekážkou na zmarenie referenda o predčasných voľbách môže byť podľa Fica prezidentka SR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies