Remiášová čaká na spravodlivosť už 21 rokov

NETKY.SK • 8 Apríl 2017, 13:58 • 2 min
Remiášová čaká na spravodlivosť už 21 rokov

BRATISLAVA - Už to bude 21 rokov, čo sa čaká na spravodlivosť pre zavraždeného Róberta Remiáša. Uviedla pre TASR v reakcii na nedávne zrušenie amnestií Vladimíra Mečiara jeho matka Anna Remiášová.

slovakia

left justify in out

"Kto to neprežil, nepochopí. Teraz je konečne šanca uzavrieť všetku špinavú minulosť, ktorá stále zasahuje nielen prítomnosť, ale i budúcnosť všetkých obyvateľov Slovenska. Niektorí ľudia nechápu a odmietajú pochopiť, že zlo, ktoré Mečiar v 90. rokoch zasial,  prospieva iba jemu, jeho rodine a jeho vyvoleným a celé Slovensko na to dopláca dodnes. V chorobnej túžbe udržať si moc spáchal najväčšie zločiny na obyvateľoch vlastnej krajiny. Neváhal riešiť likvidáciu neposlušného prezidenta teroristickým činom zavlečenia jeho syna do Rakúska brutálnou vraždou Róberta - spojky svedka zavlečenia," vyslovila svoj názor Remiášová.

 

Podľa jej slov nakoniec seba a všetkých, ktorí plnili jeho príkazy, amnestoval v protiprávnych a amorálnych samoamnestiách. "Vyše 20 rokov neustále bojujem za spravodlivosť pre môjho zavraždeného syna a postupom času ide o oveľa viac, ide o všetkých obyvateľov Slovenska," zdôraznila Remiášová.

 

Poslanci Národnej rady v stredu 5. apríla zrušili amnestie Vladimíra Mečiara z 3. marca a 7. júla 1998 a milosť exprezidenta Michala Kováča svojmu synovi z 12. decembra 1997. Dosiahli to prijatím uznesenia, za ktoré hlasovalo 129 členov snemovne zo 144 prítomných.

 

Hlasovanie si prišli osobne pozrieť aj viacerí členovia vlády na čele s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD). Uznesenie podporili všetci prítomní poslanci Smeru-SD, SNS, Mosta-Híd, SaS, OĽaNO-NOVA aj Sme rodina. Kladne hlasovali aj všetci nezaradení poslanci okrem Petra Marčeka. Uznesenie nepodporili poslanci ĽSNS.

 

Aj keď plénum amnestie Mečiara a milosť Kováča zrušilo, posledné slovo bude mať Ústavný súd SR. Ten do 60 dní buď rozhodnutie parlamentu potvrdí, alebo zneguje a amnestie budú platiť ďalej. Ak súd neprijme v uvedenej lehote žiadne stanovisko, rozhodnutie parlamentu bude účinné. Právomoc rušiť protiprávne amnestie či individuálne milosti prezidenta dala parlamentu minulotýždňová zmena Ústavy SR.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies