Remake filmu Sedem statočných otvorí MFF v Toronte

NETKY.SK • 26 Júl 2016, 21:16 • 2 min
Remake filmu Sedem statočných otvorí MFF v Toronte

BRATISLAVA - Snímka Sedem statočných, ktorá je remakom rovnomennej snímky z roku 1960, otvorí 41. ročník Medzinárodného filmového festivalu v Toronte (TIFF). Prestížne filmové podujatie sa bude konať od 8. do 18. septembra. V novom spracovaní westernovej klasiky inšpirovanej legendárnou snímkou Sedem samurajov (1954) Akiru Kurosawu, ktoré režíroval Antoine Fuqua, sa predstavia Denzel Washington, Chris Pratt či Ethan Hawke.

slovakia

left justify in out

“Neviem si predstaviť lepšie miesto alebo lepšie publikum pre svetovú premiéru filmu,” uviedol Fuqua počas tlačovej konferencii, na ktorej ponúkli prvé informácie o programe aktuálneho ročníka TIFF.

 

 

Záverečným filmom festivalu bude snímka The Edge of Seventeen s Hailee Steinfeld v hlavnej úlohe. Režijný debut Kelly Fremon rozpráva príbeh študentky, ktorej starší brat začne randiť s jej najlepšou priateľkou.

 

Organizátori torontského festivalu tiež prezradili, že podujatie ponúkne 19 gala projekcií a 49 špeciálnych projekcií. Vo svetovej premiére uvedú filmy s hviezdami ako Joseph Gordon-Levitt, Ryan Gosling, Mark Wahlberg, Gerard Butler, David Oyelowo, Lupita Nyong'o či Rooney Mara. Pôjde napríklad o tituly Snowden (réžia Oliver Stone), Deepwater Horizon (r. Peter Berg), The Headhunter's Calling (r. Mark Williams), Strange Weather (r. Katherine Dieckmann), Queen of Katwe (r. Mira Nair), Lion (r. Garth Davis), A Monster Calls (r. J. A. Bayona), The Secret Scripture (r. Jim Sheridan) či LBJ (r. Rob Reiner). Okrem toho na festivale premietnu filmy Arrival v réžii Denisa Villeneuva a Loving, o ktorý sa postaral Jeff Nichols.

 

Program festivalu budú tiež tvoriť dokument Olé, Olé, Olé! : A Trip Across Latin America, v ktorej režisér Paul Dugdale zachytil koncert anglickej kapely The Rolling Stones v Havane, a tiež koncertný film Justina Timberlakea JT+ The Tennessee Kids.

 

Torontský festival patrí k najvýznamnejším filmovým podujatiam na svete. Často pritom slúži ako odrazový mostík pre filmy a herecké výkony, ktoré neskôr získajú ceny americkej Akadémie filmových umení a vied, a tiež dáva priestor zahraničným snímkam hľadajúcim distribučné zmluvy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies