Rely Tatry uzavrie seriál majstrovstiev Slovenska

NETKY.SK • 2 Október 2014, 10:48 • 2 min
Rely Tatry uzavrie seriál majstrovstiev Slovenska

POPRAD - V dňoch 24. a 25. októbra sa pod Tatrami uskutoční už 41. ročník legendárnej Rely Tatry. Do kalendára majstrovstiev Slovenskej republiky sa tohto roku zapíše ako finálové šieste podujatie.

slovakia

left justify in out

Organizátori súťaže AOS klub Poprad z poverenia Slovenskej asociácie motoristického športu pripravili pre súťažné posádky v rámci seriálu majstrovstiev 300 kilometrov dlhú trať jednoetapových pretekov, informoval Slavomír Petrus z tlačového strediska Rely Tatry 2014. Trať bude rozdelená do troch sekcií a bude viesť z Popradu do obcí v údolí Levočských vrchov. Deväťdesiatdva km rýchlostných skúšok predstavuje viac ako 30 percent z celkovej dĺžky trate. Súťažiaci v Slovenskom rely pohári absolvujú 134-kilometrovú trať, z ktorej bude 40 km rýchlostných skúšok.

 

Hoci je Rely Tatry 2014 jednoetapovou súťažou, rozdelená bude do dvoch dní. Slávnostný štart podujatia bude v piatok 24. októbra o 19.00 h na Námestí sv. Egídia v Poprade. V ten istý deň bude rely pokračovať divácky veľmi atraktívnou rýchlostnou skúškou Poprad, ktorá sa uskutoční na mimoúrovňovej križovatke smerom na Vysoké Tatry a jej priľahlých uliciach medzi obchodnými centrami v nočných hodinách. Štart prvého vozidla bude o 21.00. Súťažné posádky budú štartovať v obrátenom poradí, takže najrýchlejšie a najatraktívnejšie autá vyštartujú medzi poslednými. 

 

V sobotu 25. októbra čaká na posádky šesť rýchlostných skúšok. Súťažiaci sa v sobotu ráno presunú zo servisného parkoviska, ktoré sa bude nachádzať v areáli bývalých vojenských kasárni na Ul. 29. augusta v Poprade, cez Hozelec, Spišský Štvrtok a Levoču na štart druhej rýchlostnej skúšky Bijacovce. Štart prvého vozidla je tu naplánovaný na 9.03. Po absolvovaní tejto rýchlostnej skúšky sa vozidlá postavia na štart tretej rýchlostnej skúšky Repaše. Prvé vozidlo tu odmávajú o 9.33. Obe rýchlostné skúšky pôjdu posádky trikrát. Po siedmej rýchlostnej skúške sa súťažiaci presunú späť do Popradu na slávnostné vyhlásenie výsledkov na cieľovej rampe opäť na námestí v Poprade. Príchod prvého vozidla na cieľovej rampe očakávajú organizátori v sobotu o 15.00. Posádky bojujúce o body v Slovenskom rely pohári každú rýchlostnú skúšku - Poprad, Bijacovce a Repaše, pôjdu iba raz. 


Riaditeľstvo súťaže a oficiálna informačná tabuľa pretekov sa budú nachádzať v hoteli Satel v Poprade. Tesne pred slávnostným štartom v piatok o 17.00 sa v obchodnom centre Max v Poprade uskutoční autogramiáda jazdcov. Keďže Rely Tatry sú záverečným podujatím majstrovstiev SR, v Poprade spoznajú motoristi aj konečné poradie za celú sezónu. Prvý ročník Rely Tatry sa uskutočnil už v roku 1969, keď na štarte bolo 15 posádok. Súčasťou M-SR sa táto súťaž stala už pri jej druhom pokračovaní v septembri 1970. Pre divákov, fotoreportérov profesionálov i amatérov vyhlasuje organizátor súťaže AOS klub Poprad fotosúťaž o ceny s motoristickou tematikou. Podrobnosti nájdu záujemcovia na internetovej stránke podujatia www.rallyetatry.sk. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies