Rely Monte Carlo vedie už Ogier, Koči stráca na Loeba 100 sekúnd

NETKY.SK • 23 Január 2015, 17:48 • 2 min
Rely Monte Carlo vedie už Ogier, Koči stráca na Loeba 100 sekúnd

MONTE CARLO - Francúzsky jazdec Sebastien Ogier sa dostal na čelo priebežnej klasifikácie Rely Monte Carlo.

slovakia

left justify in out

Obhajca titulu majstra sveta v piatok počas druhej etapy 83. ročníka prestížneho podujatia, ktoré otvorilo novú sezónu seriálu MS, predbehol svojho najväčšieho súpera, krajana Sebastiena Loeba. V nižšej kategórii WRC2 sú Slovák Martin Koči s českým spolujazdcom Lukášom Kostkom priebežne druhí, celkovo im patrí 14. miesto.
     

Loeb sa do seriálu MS, ktorý počas kariéry vyhral deväťkrát, vrátil po 15-mesačnej pauze. Odjazdí však len niekoľko pretekov, nie celú sezónu. Na čele priebežnej klasifikácie sa držal do šiestnej rýchlostnej skúšky, po konci tej siedmej už strácal na vedúceho Ogiera 8 sekúnd. Veľkú stratu nabral Loeb v ôsmej rýchlostnej skúške, kde pre technické problémy stroja stratil až šesť minút.
      

Za Ogierom jazdiacom na VW Polo R-WRC je priebežne druhý vicemajster sveta Fín Jari-Matti Latvala na stroji rovnakej značky. Tretia priečka zatiaľ patrí Nórovi Andreasovi Mikkelsenovi rovnako na Volkswagene. Loeb klesol po piatku na 10. miesto.
      

Úspešne vstúpil do Rely Monte Carlo slovenský reprezentant Martin Koči z košického tímu Styllex motorsport. Bronzový juniorský majster sveta absolvuje premiéru s pohonom všetkých štyroch kolies na tratiach svetového šampionátu s automobilom Ford Fiesta z dielne českého tímu H-racing. Po ôsmich rýchlostných skúškach sú Koči s Kostkom vo svojej kategórii WRC2 druhí, na vedúcu francúzsko-belgickú posádku Stephane Lefebvre, Stephane Prevot strácajú iba 6,5 sekundy.  V absolútnej klasifikácii im patrí solídne 14. miesto. Rozdiel medzi Kočim a Loebom je iba niečo viac ako 100 sekúnd.
      

Koči vyhral v piatok vo svojej triede dve rýchlostné skúšky. Ku kvalitnému výkonu prispela aj dobrá voľba pneumatík na zľadovateľom teréne. "Priznám sa, že som z výsledkov príjemne prekvapený, nakoľko je to náš prvý štart v Monte Carlo a súčasne sú to naše prvé preteky s týmto automobilom. Veľmi sa tešíme, ale do cieľa je ešte daleko," zhodnotil piatkové pôsobenie na Rely Monte Carlo 21-ročný Slovák.
      

Podujatie pokračuje počas víkendu. V sobotu sú na programe štyri, v nedeľu tri rýchlostné skúšky.

      

Rely Monte Carlo - poradie po 2. etape:      

WRC: 1. Sebastien Ogier (Fr./Volkswagen) 1:52:07,4 h, 2. Jari-Matti Latvala(Fín./Volkswagen) +1:45,4, 3. Andreas Mikkelsen (Nór./Volkswagen) +2:34,8,... 10. Sebastien Loeb (Fr./Citroën) +6:08,7,... 14. Martin Koči (SR/Ford) +7:49,2      

WRC2: 1. Stephane Lefebvre (Fr./Citroën) 1:59:50,1 h, 2. Martin Koči (SR/Ford) +6,5 s



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies